Nytt
Siste kommentarer
Besøkende: I dag: Online:
Arkiv
Kategorier
Abonner på nettstedet via epost

Oppgi din epost-adresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via epost.

Bli med blant 168 andre abonnenter

februar 2018
M T O T F L S
« nov    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728  

Utstilling

Årets siste utstilling

Da var vi kommet til veis ende med utstillingssesongen 2017. En kort sesong for vår del, når en del av de utstillingene vi pleier og reise på, faller på min jobbehelg. Men sånn er nå livet, jjobben er viktigst, så får hobbyen komme som nummer 2.

Denne gang var det ikke langt for oss og kjøre, en liten 1 times tur til Stord, i et mindre bra vær, fra regn og sludd til litt oppholdsvær.

Heldigvis slapp vi og parkere så langt borte som i fjor, så det var et stort pluss. Lite kø var der for og komme inn også, så alt gikk som smurt. For en gangs skyld, lå ringen vi skulle så og si rett innforbi halldøra, så bedre kunne det ikke være. Vi fikk slått opp bingen og det nye stoffburet, fikk jentene oppi bingen, mens vi rigget oss til. Så allerede på tidsskjema, at det var litt forsinkelser, og mer ble det. Var spent på dommeren, for navnet var ikke kjent og hadde aldri hørt om han før heller.

Belgene begynte, og der ble det litt farger, så vi var veldig i stuss på om vi bare skulle stille Bessie, og ikke Zara. Men det gikk litt fort, og plutselig ropte ringsekretæren på 2 bruxer, så da var det bære og briste. Dommeren var ekstremt nøyen og plukket nesten pelsen fra Zara, da så jeg blått og verre farger for meg. Ferdig på bordet, gikk vi rundt, og stilte henne opp. Mens jeg var opptatt med Zara, hørte jeg ringsekretæren si, excellent med ck, jeg trodde jeg hørte feil. Ok, så bra da.

Ut med oss 2, og inn med matfar og Bessie, hun likte ikke underlaget helt, så hun fikk det ikke helt til i dag, men hun har hatt et så flott år, at en blå tåler vi i dag.

Zara og jeg inn igjen, og mottok BIR rosetta, som jeg ikke trodde på i dag, men er så glad og fornøyd for.

Supre kritikker fikk begge 2 også, så alt i alt en veldig bra dag.

Og for en gangs skyld, så var der noe fint i standene ute i hallen, så det ble litt godbiter med  hjem.

 

Nå tar pelsbarna en etterlengtet vinterferie, og kommer meget sterkt tilbake neste år.

 

See you Smile

Kosehelg i Bergen

Det er ikke så ofte vi er i Bergen lenger, verken på våren eller høsten, kommer an på om jeg har frihelg og eventuelt hvilken dommer som skal dømme på ustillingen vi skal på.

Denne helga klaffet det med fri og høstferiestart for min del, så vi håpet på bra vær at vi kunne få gå litt ute med de firbente for en gangs skyld. Vi skulle prøve et nytt hotell denne gang, Quality Hotel Edvard Grieg, og du og du for et hotell, som møtte oss. Jeg tror det er det flotteste inngangspartiet og lobbyen som har møtt iallefall meg.  Alt var bra med hotellet, ingenting og sette fingen på.

Lørdagen brukte vi til avslapping og kos, vi skulle til Åsane og levere hundeburet i fra oss, etterpå kjørte vi til Åsane Storsenter, hundene fikk seg en luftetur først, før vi gikk inn på senteret og kikket litt, du verden for et stort kjøpesenter, de knuser både Amanda og Oasen ned i støvlene vil jeg si, bare en butikk hadde det store butikklokalet alene jo.

Vi spiste lunsj med det samme vi var der.

Etterpå var det og kjøre tilbake til hotellet og slappe av litt. Gi småtassene mat, og så ut med de. Det ble ikke langturen vi håpet på, for da regnet det jo som vanlig.

Lørdagskvelden ble tilbragt på Dolly´s inne i sentrum med mamma og pappa som bodde på samme hotell som oss, det var koselig og spise sammen.

Ellers ble det avslapping og lufte jentene.

Søndagen var det tidlig opp, for vi hadde tidlig oppmøte for en gangs skyld, Var litt spent på hvor vi skulle få parkere , for det er ikke alltid enkelt på Bønes, men denne gangen var vi utrolig heldige, fikk parkere på skrått for inngangen og hadde kun 5 min og gå. Ringen var det ingenting og klage på heller, god plass osv, og det er heller ikke for ofte det skjer.

Var spent på dommeren, for dommere fra østerrike har vi ikke vært for mye borti, og den første i vår hadde vi dårlig erfaring med, så var spent på denne.

Først ut av våre var Nikki, hun gikk som et skudd, men var litt redd for dommeren, når vi skulle gå mot han igjen. Det ble en blå igjen, mye bra på kritikken, nå skal vi gå på ringtrening og fete oss opp litt imens.

Så var det Zara sin tur, og gurimalla for en forskjell på dommeren på hundene, han smeltet helt for Zara, med en av de flotteste kritikkene hun har fått noen gang.

Til slutt var det Bessie sin tur, hun også fikk en kjempefin kritikk, begge fikk ck, så da var det og kjempe om førsteplassen, den tok Zara , og Bessie nummer 2 og BIR Veteran igjen Smile

Ville ha bildet med dommeren, så jeg fikk ropt på en av griffon kollegaen som var snill og tok bilder, her var dommeren koselig, først bilde av Zara og meg alene, så med Bessie og matfar også , og det skjer ikke for ofte.

Alt i alt en vellykket helg i Bergen også.

 

Suksess i Stavanger

 

For et par uker siden kjørte vi ned til NKK sin utstilling i Stavanger.

Vi skulle stille på lørdagen, så vi kjørte ned fredags kveld. Været var bøtteregn så det var ikke kjekt og lufte jentene rundt mobilhotellet denne gangen.

Siden vi tok ut en bonusnatt, spanderte vi på oss skikkelig mat, mannen hadde hamburger med tilbehør mens fruen slo til med en god biff.

Det er ikke ofte vi har tidlig oppmøte og skal tidlig inn i ringen, men det er greit også, så slipper en og vente hele dagen.

Nikki skulle først inn av våre, men hun likte ikke underlaget, så hun satt og så på heller denne gangen.

Så var det bruxene sin tur, hadde ikke store forhåpninger , da jeg har ødelagt for Zara her eg par ganger. Men denne gangen likte dommeren Zara best, hun vant nemlig tispeklassen og da ble matmor både litt rørt og sjokkert hva hun var i ferd med og gjøre.

Inn igjen og kjempe om BiIR og BIM med selveste Tommy er ikke og kimse av, her ble Zara BIM og fikk CACIB, og jeg var strålende fornøyd. Bessie klinket også til og ble nummer 3 og BIR Veteran.

Vår første store utstilling var akkurat her for 10 år siden , da fikk Bella full pott med excellent, ck, 1 BTK, cert, BIR og CACIB.

For 3 år siden fikk Zara storcertet her og ble BIM, og for 2 år siden fikk hun storcertet igjen og ble Norsk Utstillingschampion her. Da ble hun nummer 2 og fikk reserve Cacib 😋.

 

 

 

Første dag i Tvååker

 

Hvis det passer med utstillinger  når vi er i Sverige, så kan det bli en dobbel hvis der er. Dette året klaffet det med Tvååker som er en populær utstilling.

Siden vi bodde i Varberg , var det ikke langt og kjøre til utstillingen. Denne gangen hadde jeg prøvd noe nytt, bestille parkeringsbillett og katalog når jeg meldte på. Det fungerte veldig bra.  Parkeringsplassene var på store jorder som var slått,  ingen parkeringskø, ingen inngangskø eller trengsel, god plass for og komme fram og masse toaletter rundt omkring.

Vi fikk installert oss under noen trær i skyggen, fikk slått opp bingen og plassert hundene oppi. Da kom det en mann som ville sjekke ID merkingen på en av hundene og chip merket. Alt stemte, så mannen var godt fornøyd.

Nikki skulle være i ring 9, hun og en belge valp til og bruxe valp. De voksne skulle være i ring 8. Siden jeg skulle gå med henne, var jeg nervøs for det var hennes første valpeutstilling i Sverige og for det andre, så trener vi kun litt i stua. Til slutt ble det vår tur endelig, dommeren likte henne godt , og damene inne i teltet sa åh for en søting osv, jeg ble litt mo i knærne. Hun fikk excellent og flott kritikk . Trenger litt masse , men hun er jo bare en liten baby som dommeren sa 😋.

Så var det og vente lenge til de voksne skulle inn, da kom sola og varmen for alvor og det ble varmt. Zara stakkars, ble tappet av varmen og filk very Good 😔.  Bessie fikk excellent, ck og Bir Veteran, så det var kjempebra i varmen,

Etter at vi var ferdige, var det og få hundene i skyggen og få vann i de og kjøle de ned.

Etterpå tok jeg kritikkene med meg bort til sekreteriatet i håp om og få kjøpt noen rosetter. Jisses man, for en kø, har aldri sett så lang kø før, men når det gikk unna, så gikk det fort.

Fikk heldigvis kjøpt en kjølematte til de, som jeg var borte med først, og gikk tilbake i rosettkøen.

Fikk også kjøpt fingrene jeg bruker til nupping, mens jeg så de. Der var mengder med stander både med hundeting, mat, is, biler osv. Har aldri sett så mye stander før.

For en gangs skyld , var vi ikke alene norske der, Gunn og Pia var der også med griffene, Gunn hadde snop med, så vi fikk i oss litt sukker.

Ellers var oppdrettern til Zara der, og etter utstillingen skulle vi til henne og mannen på middag. Hundene fikk springe i den store hagen med flere griffoner og storpuddelen, men hang rundt bena på oss heller.

Til middag ble det grillet flaskytterfilet med poteter i båter og salat. Det smakte kjempegodt 😀.

Da klokka var 18.40, satte vi kursen mot hotellet igjen, hundene var sultne og trøtte etter og ha vært på farten siden kl 08 om morgenen,

Hundene fikk mat og sovnet, mens jeg gjorde klar til dagen etterpå og begynte og pakke.

Det ble tidlig kveld, siden vi skulle tidlig opp neste dag også.

Ny utstillingshelg


  1. Det har blitt lite utstillinger fram til nå i år, på grunn av at jeg jobber de helgene vi har pleid og reise.

Denne helga hadde jeg fri, så da satte vi kursen østover til Oslo og Ekebergsletta , det som pleiet og være i Drammen, men på grunn av ombygging var det flyttet til Oslo.

Jeg klarte og avspasere halve dagen, så jeg pakket og luftet jentene og lagde middag når jeg kom hjem og fikk pakket alt i bilen, så det var bare og hente matfar på jobb.

Det regnet hele veien østover , så det ble kun 2 – 3 korte stopp på veien. Vi hadde bestilt hotell på Kolbotn  denne gangen og var fremme 22.30, , litt tidligere enn hva vi hadde regnet med.

Vi fikk sjekket inn, gitt jentene litt mat og luftet de for kvelden og fikk i osd og litt mat.

Før vi la oss , gjorde jeg klar utstillingsbagen og kamera klart til lørdagen.

Det var lov og håpe og be om oppholdsvær på lørdagen, for det er ikke kjekt og være på utstilling når det regner.

Det yret litt på morgenkvisten , og håpet at det iallefall ikke ville bli verre utover dagen.

Så var det og finne fram til Ekebergsletta, det ble en luren omvei, men vi hadde god tid. Parkeringsplass var det verre med, så vi parkerte med KFUM-hallen og gikk bort . Det var dn del sorpe på markene, men vi unngikk heldigvis og ramle og skitne osd til. På veien bort traff vi Gunn og Pia med hundene , så det var jo kjekt og slå følge bort.

Til slutt fant vi ring 9, så nå var det bare og rugge oss til , og vente til griffene skulle starte.

Vi var mer enn spente og nervøse, for minstejenta vår skulle endelig få sin debut i valpeklassen.  Ikke har vi gått på utstillingskurs / trening, kun trent i hagen. Var litt skeptisk, men ellers var hun veldig flink og fikk en veldig bra kritikk med she is going to bee good 😊.

Så var det Hippie sin tur før de voksne bruxene. For Zara sin del, så var det jeg som ødela igjen for henne, for ikke og ha trimmet henne nok, ellers så var det en bra kritikk.

Til slutt av bruxene så var det gamlemor sin tur, Bessie var i form i dag og koste seg som vanlig, og gav dommeren et lite nuss på munnen. Dommeren likte godt veteranen på 9 år.

Bessie fikk excellent og ck, så nå var det og kjempe om beste tispe, der ble vi nummer 2 og Bir Veteran. Så vi var jo fornøyde med dagen.

Etter at vi var ferdige, fikk vi smake på kjempegod kake som Gunn og Pia hadde med seg.

Denne gangen stod vi langs ringen med folk vi ikke kjente fra før, Gunn og Pia, Ole og Mette. Men det var veldig koselig og bli kjent med nye griffefolk også.

Første gang jeg ikke har gått og sett på standene på utstilling, men hadde ikke noe jeg trengte akkurat nå, så da ble det droppet.

Vi pakket sammen og kjørte tilbake til hotellet og slappet av litt. Jentene fikk mat og sovnet en stund.

Vi tok med oss hundene til Oslo sentrum på kveldinga , gikk tur med de, før vi fikk oss en matbit vi også.

Tross alt var vi heldige med været på lørdagen, selv om det så mørkt ut flere ganger.

 

 

3 dagers utstilling i Hadeland i fjor sommer

I fjor sommer skulle det være 3 dagers sommerutstilling i Hadeland. Det er en skikkelig koselig plass på sommeren, så lenge været er med oss. Denne gangen kjørte vi over på torsdag siden utstillingen skulle begynne fredags ettermiddag. Vi var fremme et stykke ut på kvelden, og hadde hele fredagen på oss til og slappe av og komme til hektene.

Vi fikk satt opp teltet med en gang vi kom bort, så det var gjort. Været for fredagen var ikke det beste så vi håpet på det beste, det var opphold når vi gikk bort, og så kom det et par bøyer mens vi ventet på at det skulle bli vår tur. Var uvant og skulle møte opp kl 17.30, istedenfor vanlig tid. Bessie fikk excellent og 2, og slått av søster Gaia, mens Zara ble nummer 3 med ck.

Etter utstillingen gikk vi tilbake og slappet av videre og luftet jentene.

Lørdagen var det klar for ny dyst, denne gangen med normal oppmøtetid, Zara med høyløpsk var vi veldig usikker på om vi skulle stille i det hele tatt, vi fikk se det an. Bessie fikk vergy good og 2 og Zara klinket til i dag med og slå alle tispene og når det kom til BIR og BIM, så var det og kjempe med Tommy. Nå var jeg spent om han ville reagere på at hun var høyløpsk, men han brydde seg ikke. Så da gikk det fint. Zara ble BIM og vi var mer enn fornøyd med det.

På kvelden bestilte vi pizza og satt ute og spiste pizza og koste oss med masse griffer.

Siste dagen kom møkkaværet igjen, og noe skikkelig og, godt vi kjørte bort denne gang, siden vi skulle kjøre videre med en gang etterpå. Heldigvis var vi ikke så langt i fra ringen i dag heller, så det ble ikke så langt og gå. Bessie ble nummer 4 med ck i dag, og som i går så klinket Zara til og med og vinne tispeklassen, og BIR og BIM i dag som i går var det hun og Tommy som kjempet i dag også, Tommy vant i dag også, vi var fornøyde likevel med 2 X BIM på Zara. FIkk ikke tatt bilder i dag, siden det regnet, men Anita var så snill og sendte bilder til meg.

NKK Drammen 05.06.2016

I helga var vi østover til Drammen for utstillingshelg.

Lørdag var det Griffontreff og uoffisiell utstilling, der ble Zara nummer 2 i championklassen, mens Bessie ble 1 Beste veteran, nummer 4 av alle bruxetispene og endte til slutt opp som 2 Best in Show Veteran. Det er vi godt fornøyd med i den varme hallen vi var i på lørdagen.

Søndagen var det ny dyst , denne gang ute, Det var litt vind så det hjalp litt og ikke fylt så varmt så tidlig på morgenen. Bruxene begynte til en forandring, så matfar gikk med Zara mens jeg gikk med Zara. Dommern var veldig koselig og hyggelig. Zara fikk først excellent, vente på neste champion. Den slo hun ut, så var det og vente på de 2 andre tispene, en unghund og en åpen, disse slo hun også, dermed ble hun beste tispe med Cacib Smile.

Og til slutt var det inn igjen og kjempe mellom BIR og BIM, der endte vår lille svenske jente opp med BIM, det var over all forventning, og det jeg har fått opplyst i ettertid er at denne NKK utstillingen også var Crufts kvalifisering, så dermed er lille Zara Cruftskvalifisert for 2017 Smile

Og ikke for og glemme gamlemor Bessie, som fikk Excellent og BIR Veteran Smile

Med andre ord en super flott helg i Drammen, for våre 2 små bruxe jenter.

DSC_1382

2 kry jenter med sine rosetter for helga Smile.

IMG_2393

NKK Bergen

I går stod vi opp til vanlig tid kl.06.30, det er ikke vanlig på en fri lørdag, men siden vi ikke visste om matfar fikk fri , så avbestilte jeg hotellrommet og vi tok heller en dagstur opp. Fint vær på turen men kald vind og ikke høy temperatur.

For en gangs skyld var der god plass foran ringen, så vi klarte og få en fin plass rett ved ringen. Det var forsinkelser i dag også, så vi var vel ikke inne før ca rundt kl 14. Zara gikk det ikke så bra med, dommeren likte henne dessverre ikke, så sånn var det med den saken.

Bessie likte han bedre, hun fikk excellent , og 1 men ikke ck, og ble Beste Veteran. Det som var merkelig var at hun ikke fikk Bir Veteran rosetten som vanlig.

Ellers var det første gang vi var på NKK der vi ikke fikk kritikken, men at den gikk rett inn på NKK, så vi kunne hente den der.

Vi var hjemme igjen kl 18, da var der 2 stk 2 og 4 bente som var godt ferdige for dagen. Det ble middag og slapping av resten av kvelden. Smile

Norsk Vinner 2015, Vikingskipet 17.10.2015

 

Vet ikke helt om jeg hadde et lite «illebefinnende» eller hva jeg skal kalle det, som meldte Zara på litt tidligere i høst i åpen klasse, for jeg visste ikke om hun ville få siste certet i Stavanger eller Bergen. Bessie ville jeg vente med litt, for og se om det ordnet seg for matfar imens. Det gjorde det heldigvis, og da meldte jeg også Bessie på, hun er veteran om under 6 måneder, så tenkte hun kunne stille litt i championklassen pittelitt.

Fikk heldigvis ordnet meg til på jobb også på torsdag, slik at jeg jobbet tidlig istedenfor senvakt, så vi kunne komme oss avgårde på torsdags ettermiddag. Vi kjørte til Seljord og overnattet der i et gammelt men veldig koselig og historisk hotell. Fredags morgen kjørte vi videre til Hamar, og var framme kl.13. Dessverre la tåka en demper på været på fredagen, så det var vasskaldt ute, men vi hadde heldigvis klær med oss.

Vi luftet jentene og ellers slappet vi av på hotellet resten av dagen, og ladet opp til lørdagen. Jeg hadde ingen forhåpninger i det hele tatt, med dommerendring og 16 bruxer, vi har aldri stilt med så stor konkurranse før og heller ikke på en så stor norsk utstilling. Tenkte vi tar helga som en kosetur, så får utstillingen gå som den går.

Tenkte at vi ville være tidlig ute på lørdag med tanke på parkering, køer med og parkere og komme seg inn, men det gikk som smurt hvetebrød, vi var visst heller sene. Lete etter ring nummer 30, i den store hallen, ble litt arbeid, men vi fant fram og der var der god plass der vi slo oss ned. Siden der var dommerendring visste jeg ikke om alle hundene dukket opp heller, og da er det veldig surt hvis en kommer for sent. Dommeren brukte god tid på hundene og matfar fulgte med hvordan hun dømte.

Bruxene hadde oppmøte tid kl.11, og skulle ikke inn før kl.12, ble sikkert senere enn det også. Hannhundene først, og så var det tid for tispene, uvant med 5 championtisper inne på likt, Bessie var nummer 2 mens Zara var nummer 5. Sistnevnte er blitt håpløs når Bessie er i ringen også, hvor er Bessie, jeg skal gå med Bessie. Heldigvis gikk hun som hun pleier og var flink på bordet også. Dommeren var veldig koselig, snakket med oss og koste litt med Zara. Når alle 5 championtispene hadde gjort sitt, og dommeren plukket ut, stod Bessie og Trisha igjen. Bessie kom ut etterpå, for var litt uvisst med om hun fikk ck, så vi regnet med at vi var ferdige for dagen da. 2 veterantisper inn etter oss, og plutselig ropte ringsekretæren opp at tispene med ck skulle inn igjen, og dermed skulle Bessie inn igjen, da var det full fart på med utstillingsbåndet og nummerlappen igjen. Snopet var jeg tomt for da, hadde ikke tid til og klippe opp mer heller. Inn med Bessie og matfar sammen med en juniortispe, 2 championtisper og 1 veterantispe. Bessie endte til slutt som nummer 2 med reserve Cacib. Bessie storkoste seg i ringen på lørdagen og vi er godt fornøyde med henne. Zara endte opp med excellent.

Når vi endelig var ferdige måtte vi ha oss noe og spise. Etter og ha slappet av og fått oss litt mat, gikk matfar for og se på standene mens jeg passet hundene og slappet av. Når han kom tilbake var det min tur, eneste jeg fant var 2 nye utstillingslenker, det jeg lette etter fant jeg selvfølgelig ikke.

De gamle er eldst

I helga var vi i Bergen og på høstutstilling der for første gang på flere år, det har ikke klaffet før nå. Oppholdsvær gjorde til at vi fikk gått bort til Lille Lundgårdsvannet og rundt og tilbake til hotellet. Da sluknet jentene etterpå.

Hadde meldt Zara på i åpen klasse, i tilfelle vi ikke lyktes med siste certet i Stavanger på NKK, hadde også meldt på Bessie, så denne gangen ble det skikkelig utfordring med 2 stk i Championklassen. Zara inn først i går, snudde seg og kikket mot Bessie og pappen, mens jeg hadde mer enn nok med og få henne med meg til slutt. Til slutt ga hun seg, Skapte seg litt på bordet med og vise tenner, men fikk sett de til slutt. Att og fram og runden gikk hun som vanlig. Excellent, så kunne vi stå og følge med på Bessie og pappen, Bessie storkoste seg og var tilbake til sitt gamle jeg, stod som en påle og fulgte med pappen når han snakket til henne. Excellent på henne også. Da skulle det bli i familien heldigvis, dommeren kom bort og kikket på hundene en gang til før hun bestemte seg, nummer 1 Bessie og nummer 2 Zara.

Synes det var litt kjekt at Bessie fikk en opptur, for hun har ikke vært så heldig siden mai – 2014, så jeg syntes det var fortjent, for om under 6 måneder er hun veteran allerede. Lurer på hvor tida flyr av gårde henne.

Så nå er stillingen 1 – 1 mellom jentene.