Nytt
Siste kommentarer
Besøkende: I dag: Online:
Arkiv
Kategorier
Abonner på nettstedet via epost

Oppgi din epost-adresse for å abonnere på dette nettstedet og motta varsler om nye innlegg via epost.

Bli med blant 168 andre abonnenter

januar 2018
M T O T F L S
« nov    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Matvrak

Vår lille Nikki har vært veldig opp og ned i matspising siden hun kom i februar. Har prøvd nesten alle forsorter, noen er suksess og andre ikke.

Når trioen fikk ormekur etter sommerferien, spiste hun fint lite og ingenting på ei uke.

Nå fikk de årets siste etter årets siste utstilling  og nå spiser hun som en hest over 60 gram pr dag og gjerne mer, i tillegg våtfor og hundepølse.  Håper hun holder det sånn, for det gleder et mammahjerte så mye og se at endelig spiser hun  skikkelig.

Skal, skal ikke

Er i stuss over om jeg skal pensjonere vår dronning Bessie som blir 10 år i mars. Hun elsker utstillingslivet og er « litt skuffet « hvis ikke hun får gå i ringen også.

Pr.nå er hun frisk som en fisk og spretter rundt , vi får bare ta en dag av gangen og se til våren hvordan hun er 😋.

Nytt stoffbur

Her er også nettbutikker kjekke, kom over et veldig godt tilbud på et stoffbur i large, til en veldig fin sum, andre plasser er dyrere, for mindre bur enn hva jeg ga for dette.

Siden vi ikke er så «up to date» med utstillingsstralle, og utstillingsvogn og hva det nå enn er, utstillere har i disse dager, vi har en binge som vi slår opp, og når vi skal sent inn, er det greit for de 4 bente og ha en plass og ligge i, imens. Så, da er denne veldig kjekk. Her er der plass til mange hunder, det forrige vi hadde, var et veldig lite et, som var kun plass til 1 hund inni, dessuten var det litt ødelagt også.

Så når vi skal på utstillinger framover, kan småjentene slappe av inni dette koselige buret, før de skal entre ringen Smile

 

 

 

Og det må selvfølgelig sjekkes ut når matmor har pakket det ut av eska det kom i. Og godkjent ble det også Smile

Årets siste utstilling

Da var vi kommet til veis ende med utstillingssesongen 2017. En kort sesong for vår del, når en del av de utstillingene vi pleier og reise på, faller på min jobbehelg. Men sånn er nå livet, jjobben er viktigst, så får hobbyen komme som nummer 2.

Denne gang var det ikke langt for oss og kjøre, en liten 1 times tur til Stord, i et mindre bra vær, fra regn og sludd til litt oppholdsvær.

Heldigvis slapp vi og parkere så langt borte som i fjor, så det var et stort pluss. Lite kø var der for og komme inn også, så alt gikk som smurt. For en gangs skyld, lå ringen vi skulle så og si rett innforbi halldøra, så bedre kunne det ikke være. Vi fikk slått opp bingen og det nye stoffburet, fikk jentene oppi bingen, mens vi rigget oss til. Så allerede på tidsskjema, at det var litt forsinkelser, og mer ble det. Var spent på dommeren, for navnet var ikke kjent og hadde aldri hørt om han før heller.

Belgene begynte, og der ble det litt farger, så vi var veldig i stuss på om vi bare skulle stille Bessie, og ikke Zara. Men det gikk litt fort, og plutselig ropte ringsekretæren på 2 bruxer, så da var det bære og briste. Dommeren var ekstremt nøyen og plukket nesten pelsen fra Zara, da så jeg blått og verre farger for meg. Ferdig på bordet, gikk vi rundt, og stilte henne opp. Mens jeg var opptatt med Zara, hørte jeg ringsekretæren si, excellent med ck, jeg trodde jeg hørte feil. Ok, så bra da.

Ut med oss 2, og inn med matfar og Bessie, hun likte ikke underlaget helt, så hun fikk det ikke helt til i dag, men hun har hatt et så flott år, at en blå tåler vi i dag.

Zara og jeg inn igjen, og mottok BIR rosetta, som jeg ikke trodde på i dag, men er så glad og fornøyd for.

Supre kritikker fikk begge 2 også, så alt i alt en veldig bra dag.

Og for en gangs skyld, så var der noe fint i standene ute i hallen, så det ble litt godbiter med  hjem.

 

Nå tar pelsbarna en etterlengtet vinterferie, og kommer meget sterkt tilbake neste år.

 

See you Smile

Kjekt med nettbutikk

 

Av og til er det greit med nettbutikker på nett. Når vi var i Stavanger på NKK i september , kjøpte jeg 2 små bokser av Dr.Clauder’s laks og ris . Dette i håp om at lille frøken Nikki ville like disse og at vekta også ville øke med dette.  Boksematen falt i god smak, så det gikk fort tomt. Så da var det og tråle nettet etter nettbutikker som solgte disse. De må være populære, for produsenten var tomme, så det var litt ventetid. Fikk smøre oss med litt tålmodighet imens. Pakken kom ikke så lenge etterpå i posten med 24 bokser og litt små gaver, ble helt satt ut jo av dette 😊.


Har i ettertid bestilt en ladning til, fot en liten boks varer ikke mange dagene , for Nikki synes denne er kjempegod 👍😀 og det betyr mye for et mammahjerte 😋.

Nikki 1 år

 

Tida har gått veldig fort siden februar da jeg var i Latvia og hentet hjem Nikki. 16 oktober ble hun nemlig 1 år , og de 8  månedene hun har vært her, har hun gitt oss så mye latter og mengder med kos, men også en del grå hår og frustrasjon spesielt den 1 måneden, da hun ikke ville spise noe særlig. Jeg prøvde nesten alle hundemerkene, noen rørte hun ikke en gang, mens noen gikk ut over magen.  Heldigvis fikk vi tips om vompølser, prøv det og se om det hjelper. Det gjorde det.

Som seg hør og bør når jentene har bursdager, må det jo vanke bursdagspresanger, og lille Nikki er intet unntak, det ble servert presanger på sengen, og sider hun kan demontere og makulere aviser til de grader, gikk det fint og åpne presanger selv.

 

Vanligvis når vi har hatt valper i hus, har de spist på normale tider, mens lille frøken fra Latvia er B person de luxe, ikke noe begeistret for frokost før mellom 10 og 12 på formiddagen og siste måltidet for kvelden mellom kl 21 og 23.  Da vi prøvde og forskyve matserveringen, ble det heldigvis bedre.

Nå spiser hun heldigvis bedre enn hva hun har gjort tidligere.

Nytt bilbur til jentene

 

Vi har siden i sommer vært og kikket etter større bilbur til småjentene.  Jeg har vært veldig godt fornøyd  med buret vi hadde, Herkules Falcon Small. Et helt supert bilbur. Jeg var på let etter et bredere enn det vi hadde, men det skulle vi ikke lyktes med.

 

 

 

 

 

 

 

Så i og med , med ny bil ble det bestilt hundegrind fra Toyota . Så fra nå av og i og sitte i et bur så nå skal de ligge ved siden av en grind. De fikk prøvd den for første gang i dag, når vi hadde levert buret og da sovnet de etterpå.

 

Så dette supre buret ble solgt til slutt, det gikk til Bergen, til en super familie.

 

 

 

 

 

Kosehelg i Bergen

Det er ikke så ofte vi er i Bergen lenger, verken på våren eller høsten, kommer an på om jeg har frihelg og eventuelt hvilken dommer som skal dømme på ustillingen vi skal på.

Denne helga klaffet det med fri og høstferiestart for min del, så vi håpet på bra vær at vi kunne få gå litt ute med de firbente for en gangs skyld. Vi skulle prøve et nytt hotell denne gang, Quality Hotel Edvard Grieg, og du og du for et hotell, som møtte oss. Jeg tror det er det flotteste inngangspartiet og lobbyen som har møtt iallefall meg.  Alt var bra med hotellet, ingenting og sette fingen på.

Lørdagen brukte vi til avslapping og kos, vi skulle til Åsane og levere hundeburet i fra oss, etterpå kjørte vi til Åsane Storsenter, hundene fikk seg en luftetur først, før vi gikk inn på senteret og kikket litt, du verden for et stort kjøpesenter, de knuser både Amanda og Oasen ned i støvlene vil jeg si, bare en butikk hadde det store butikklokalet alene jo.

Vi spiste lunsj med det samme vi var der.

Etterpå var det og kjøre tilbake til hotellet og slappe av litt. Gi småtassene mat, og så ut med de. Det ble ikke langturen vi håpet på, for da regnet det jo som vanlig.

Lørdagskvelden ble tilbragt på Dolly´s inne i sentrum med mamma og pappa som bodde på samme hotell som oss, det var koselig og spise sammen.

Ellers ble det avslapping og lufte jentene.

Søndagen var det tidlig opp, for vi hadde tidlig oppmøte for en gangs skyld, Var litt spent på hvor vi skulle få parkere , for det er ikke alltid enkelt på Bønes, men denne gangen var vi utrolig heldige, fikk parkere på skrått for inngangen og hadde kun 5 min og gå. Ringen var det ingenting og klage på heller, god plass osv, og det er heller ikke for ofte det skjer.

Var spent på dommeren, for dommere fra østerrike har vi ikke vært for mye borti, og den første i vår hadde vi dårlig erfaring med, så var spent på denne.

Først ut av våre var Nikki, hun gikk som et skudd, men var litt redd for dommeren, når vi skulle gå mot han igjen. Det ble en blå igjen, mye bra på kritikken, nå skal vi gå på ringtrening og fete oss opp litt imens.

Så var det Zara sin tur, og gurimalla for en forskjell på dommeren på hundene, han smeltet helt for Zara, med en av de flotteste kritikkene hun har fått noen gang.

Til slutt var det Bessie sin tur, hun også fikk en kjempefin kritikk, begge fikk ck, så da var det og kjempe om førsteplassen, den tok Zara , og Bessie nummer 2 og BIR Veteran igjen Smile

Ville ha bildet med dommeren, så jeg fikk ropt på en av griffon kollegaen som var snill og tok bilder, her var dommeren koselig, først bilde av Zara og meg alene, så med Bessie og matfar også , og det skjer ikke for ofte.

Alt i alt en vellykket helg i Bergen også.

 

Suksess i Stavanger

 

For et par uker siden kjørte vi ned til NKK sin utstilling i Stavanger.

Vi skulle stille på lørdagen, så vi kjørte ned fredags kveld. Været var bøtteregn så det var ikke kjekt og lufte jentene rundt mobilhotellet denne gangen.

Siden vi tok ut en bonusnatt, spanderte vi på oss skikkelig mat, mannen hadde hamburger med tilbehør mens fruen slo til med en god biff.

Det er ikke ofte vi har tidlig oppmøte og skal tidlig inn i ringen, men det er greit også, så slipper en og vente hele dagen.

Nikki skulle først inn av våre, men hun likte ikke underlaget, så hun satt og så på heller denne gangen.

Så var det bruxene sin tur, hadde ikke store forhåpninger , da jeg har ødelagt for Zara her eg par ganger. Men denne gangen likte dommeren Zara best, hun vant nemlig tispeklassen og da ble matmor både litt rørt og sjokkert hva hun var i ferd med og gjøre.

Inn igjen og kjempe om BiIR og BIM med selveste Tommy er ikke og kimse av, her ble Zara BIM og fikk CACIB, og jeg var strålende fornøyd. Bessie klinket også til og ble nummer 3 og BIR Veteran.

Vår første store utstilling var akkurat her for 10 år siden , da fikk Bella full pott med excellent, ck, 1 BTK, cert, BIR og CACIB.

For 3 år siden fikk Zara storcertet her og ble BIM, og for 2 år siden fikk hun storcertet igjen og ble Norsk Utstillingschampion her. Da ble hun nummer 2 og fikk reserve Cacib 😋.

 

 

 

Utstilling Tvååker dag 2

 

Vi er tidlig oppe i dag også, lufter jentene , får sjekket ut av hotellet og kjører mot Tvååker i dag også. Det har regnet godt i natt, så vi er veldig spent på hvordan været er og om vi må sette opp teltet.

Vel framme, parkere enda lenger borte enn i går, men det går helt fint. Alt gikk like fint som i går. Smarte meg hadde lagt ringfordelingen i veska som lå i bilen, og jeg hadde bommet totalt på ring 1 av 2, så vi gikk att og fram og rundt 3 ganger , før vi endelig kunne sette oss ned foran rett ring 😜. Snakk om stress , kjente jeg var mer enn kokt i topplokket 😜.

Det var en god del hunder før bruxene, vi trente litt med jentene, Yvonne og PO kom også . Hun gav meg noen tips og det hjalp med Zara. Matfar ville at jeg skulle gå med Zara og han med Bessie.

Ok, meg og Zara inn i ringen alene i åpen klasse, dommeren virket veldig koselig . Jeg jobbet med Zara foran dommerbordet og ventet på og få blått nok en gang, men den gang ei. Excellent med ck, jeg holdt på og svime av 😀😀😀.  Og så var det og vente på at championtispa og Bessie til slutt, Bessie fikk også excellent med ck, det er første gang i historien begge jentene får excellent med ck og skal konkurrere videre.

Til slutt så skulle 5 tisper inn og kjempe  om Bir , Bessie presterte og bli nummer 3 med reserve cert og Bir Veteran 😀. Vi var så nære et etterlengtet cert og svensk champion, men håper på neste gang. Zara ble sist av tispene, men er likevel godt fornøyd.

Så var det og komme seg videre til beste ring med Nikki, det var det heldigvis litt pause, så vi fikk pustet litt. Her og var dommeren koselig, Nikki var alene valp i dag, så jeg hadde håp om ei rosett, men det ble som i går excellent.  Dette var Nikki sin siste valpeutstilling, nå er hun snart klar fot junior og kjempe med de voksne jentene 😜. Alle fikk flotte kritikker i dag, Zara fikk stri pels og jeg er så fornøyd 😊. Gikk bort til premiestanden og kjøpe rosettene , for makan te flotte rosetter får vi ikke hjemme engang.

Til slutt var det og komme oss bort til bilen og kjøre mot leiligheten igjen , det var vært en fin og varm helg. Nå gleder vi oss til og slappe av et par dager uten og tenke på pakking og kjøring.