Norsk Vinner 2015, Vikingskipet 17.10.2015

 

Vet ikke helt om jeg hadde et lite «illebefinnende» eller hva jeg skal kalle det, som meldte Zara på litt tidligere i høst i åpen klasse, for jeg visste ikke om hun ville få siste certet i Stavanger eller Bergen. Bessie ville jeg vente med litt, for og se om det ordnet seg for matfar imens. Det gjorde det heldigvis, og da meldte jeg også Bessie på, hun er veteran om under 6 måneder, så tenkte hun kunne stille litt i championklassen pittelitt.

Fikk heldigvis ordnet meg til på jobb også på torsdag, slik at jeg jobbet tidlig istedenfor senvakt, så vi kunne komme oss avgårde på torsdags ettermiddag. Vi kjørte til Seljord og overnattet der i et gammelt men veldig koselig og historisk hotell. Fredags morgen kjørte vi videre til Hamar, og var framme kl.13. Dessverre la tåka en demper på været på fredagen, så det var vasskaldt ute, men vi hadde heldigvis klær med oss.

Vi luftet jentene og ellers slappet vi av på hotellet resten av dagen, og ladet opp til lørdagen. Jeg hadde ingen forhåpninger i det hele tatt, med dommerendring og 16 bruxer, vi har aldri stilt med så stor konkurranse før og heller ikke på en så stor norsk utstilling. Tenkte vi tar helga som en kosetur, så får utstillingen gå som den går.

Tenkte at vi ville være tidlig ute på lørdag med tanke på parkering, køer med og parkere og komme seg inn, men det gikk som smurt hvetebrød, vi var visst heller sene. Lete etter ring nummer 30, i den store hallen, ble litt arbeid, men vi fant fram og der var der god plass der vi slo oss ned. Siden der var dommerendring visste jeg ikke om alle hundene dukket opp heller, og da er det veldig surt hvis en kommer for sent. Dommeren brukte god tid på hundene og matfar fulgte med hvordan hun dømte.

Bruxene hadde oppmøte tid kl.11, og skulle ikke inn før kl.12, ble sikkert senere enn det også. Hannhundene først, og så var det tid for tispene, uvant med 5 championtisper inne på likt, Bessie var nummer 2 mens Zara var nummer 5. Sistnevnte er blitt håpløs når Bessie er i ringen også, hvor er Bessie, jeg skal gå med Bessie. Heldigvis gikk hun som hun pleier og var flink på bordet også. Dommeren var veldig koselig, snakket med oss og koste litt med Zara. Når alle 5 championtispene hadde gjort sitt, og dommeren plukket ut, stod Bessie og Trisha igjen. Bessie kom ut etterpå, for var litt uvisst med om hun fikk ck, så vi regnet med at vi var ferdige for dagen da. 2 veterantisper inn etter oss, og plutselig ropte ringsekretæren opp at tispene med ck skulle inn igjen, og dermed skulle Bessie inn igjen, da var det full fart på med utstillingsbåndet og nummerlappen igjen. Snopet var jeg tomt for da, hadde ikke tid til og klippe opp mer heller. Inn med Bessie og matfar sammen med en juniortispe, 2 championtisper og 1 veterantispe. Bessie endte til slutt som nummer 2 med reserve Cacib. Bessie storkoste seg i ringen på lørdagen og vi er godt fornøyde med henne. Zara endte opp med excellent.

Når vi endelig var ferdige måtte vi ha oss noe og spise. Etter og ha slappet av og fått oss litt mat, gikk matfar for og se på standene mens jeg passet hundene og slappet av. Når han kom tilbake var det min tur, eneste jeg fant var 2 nye utstillingslenker, det jeg lette etter fant jeg selvfølgelig ikke.

De gamle er eldst

I helga var vi i Bergen og på høstutstilling der for første gang på flere år, det har ikke klaffet før nå. Oppholdsvær gjorde til at vi fikk gått bort til Lille Lundgårdsvannet og rundt og tilbake til hotellet. Da sluknet jentene etterpå.

Hadde meldt Zara på i åpen klasse, i tilfelle vi ikke lyktes med siste certet i Stavanger på NKK, hadde også meldt på Bessie, så denne gangen ble det skikkelig utfordring med 2 stk i Championklassen. Zara inn først i går, snudde seg og kikket mot Bessie og pappen, mens jeg hadde mer enn nok med og få henne med meg til slutt. Til slutt ga hun seg, Skapte seg litt på bordet med og vise tenner, men fikk sett de til slutt. Att og fram og runden gikk hun som vanlig. Excellent, så kunne vi stå og følge med på Bessie og pappen, Bessie storkoste seg og var tilbake til sitt gamle jeg, stod som en påle og fulgte med pappen når han snakket til henne. Excellent på henne også. Da skulle det bli i familien heldigvis, dommeren kom bort og kikket på hundene en gang til før hun bestemte seg, nummer 1 Bessie og nummer 2 Zara.

Synes det var litt kjekt at Bessie fikk en opptur, for hun har ikke vært så heldig siden mai – 2014, så jeg syntes det var fortjent, for om under 6 måneder er hun veteran allerede. Lurer på hvor tida flyr av gårde henne.

Så nå er stillingen 1 – 1 mellom jentene.