Nikki på shopping

Forrige uke var jeg og Nikki på shopping. Jentene trengte mat, og de hadde fått gavekort på en dyrebutikk til jul i fjor. Fant ut at det kunne jeg likegodt bruke på mat og litt mer hvis der var noe igjen.

 

Nå skal småtrolla ha mat for en god stund fremover håper jeg. Eneste vi kommer til og trenge påfyll av, er boksemat og hundepølser.

2 tungvektere i hus

Zara skulle ha rabiesvaksine i januar, så ta tok vi likegodt full pakke med det samme, med kloklipp og helsesjekk. Alt var fint med svensken vår. Har merket at både hun og Bessie har blitt litt tyngre i det siste, mye får skyldes desember måned med pakkekalender, og litt ekstra godt i maten, som leverpostei og vom hundepølse.

Løftet Zara oppå vekta, vanligvis ligger hun på 4,4 – 4.5 kg, nå viste vekta 5.8. Jisses, lille svensken min har aldri vært så tung i sitt 5 årige liv, det er derfor det ikke er lett og gå opp trapper eller hoppe opp i sofaen, med noen kilo ekstra.

Bessie var på kontroll, og fikk samme pakke som Zara, utenom rabies, den skal Bessie ha senere. Alt var i orden med gamlemor også, jeg er glad hver gang dyrlegen sier dette, med tanke på at hun er snart 11 år. Bessie er begynt og gå oppå vekta av seg selv, vet ikke hvorfor, men hun har nå begynt med det i det siste. Hun har pleid og ligge på 5.8 – 6 kg, men nå viste vekta 7 kg. Jeg holdt på og svime av, at begge 2 hadde lagt på seg så mye.

Så etter at de 2 store hadde vært hos dyrlegen i januar, ble det ingen bønn lenger, de ble begge satt på slankekost. Både slankemat og slankeboks. Merkelige dyr, de har spist slankematen tidligere. Nå blandet jeg det ut først, at det ikke ble brå overgang. Etter 1 uke med blanding, skulle de bare få slankemat + boks, men da blånektet de og røre det. Hadde vann over til Bessie , siden kulene er store, men nei takk. GLEM DET DER! Få vår skikkelige mat heller. Så da var det ikke noe annet og gjøre, enn og gi de det vanlige Royal Canin Mini Adult med slankeboks, men nå fikk de mindre porsjon med tørrfor. Da gikk det ned på høykant. Den som måtte gå tilbake til dyrlegen, med en matsekk som de ikke ville røre, det var meg. Neste gang, prøver jeg ikke engang med slankemat, gir de heller det vanlige i sammen med slankeboks.

Stelletid

Stakkars Bessie, som har hatt den lange og fæle hårsveisen lenge, nå måtte matmor prioritere Bessie litt. Problemet var, at pelsen satt så inni hampen fast, tok det i løpet av 3 dager, med 1 dags hvilepause, så fingrene fikk komme til hektene igjen. Bessie er litt av en raring ser du, har hun hatt av så mye pels, så våkner hun alldeles til liv og er så blid og fornøyd. Nå er dronninga vår 11 år om under 1 måned. Så langt er hun like sprek som hun alltid har vært, er på rottejakt som bare det, og er der dyreprogram på fjernsynet, så hører en ingen verdens ting, for da snakker Bessie, og de andre 2 små stemmer i.

 

Før , men disse er tatt nyttårsaften 2018.

 

Og disse ble tatt i går 12.02.2019.

Fremdeles så gjenstår en del, men nå er det verste endelig tatt. Og vi kan endelig se både, øyner, nese og ørene igjen. Og Bessie er strålende fornøyd selv.