2 tungvektere i hus

2 tungvektere i hus

Zara skulle ha rabiesvaksine i januar, så ta tok vi likegodt full pakke med det samme, med kloklipp og helsesjekk. Alt var fint med svensken vår. Har merket at både hun og Bessie har blitt litt tyngre i det siste, mye får skyldes desember måned med pakkekalender, og litt ekstra godt i maten, som leverpostei og vom hundepølse.

Løftet Zara oppå vekta, vanligvis ligger hun på 4,4 – 4.5 kg, nå viste vekta 5.8. Jisses, lille svensken min har aldri vært så tung i sitt 5 årige liv, det er derfor det ikke er lett og gå opp trapper eller hoppe opp i sofaen, med noen kilo ekstra.

Bessie var på kontroll, og fikk samme pakke som Zara, utenom rabies, den skal Bessie ha senere. Alt var i orden med gamlemor også, jeg er glad hver gang dyrlegen sier dette, med tanke på at hun er snart 11 år. Bessie er begynt og gå oppå vekta av seg selv, vet ikke hvorfor, men hun har nå begynt med det i det siste. Hun har pleid og ligge på 5.8 – 6 kg, men nå viste vekta 7 kg. Jeg holdt på og svime av, at begge 2 hadde lagt på seg så mye.

Så etter at de 2 store hadde vært hos dyrlegen i januar, ble det ingen bønn lenger, de ble begge satt på slankekost. Både slankemat og slankeboks. Merkelige dyr, de har spist slankematen tidligere. Nå blandet jeg det ut først, at det ikke ble brå overgang. Etter 1 uke med blanding, skulle de bare få slankemat + boks, men da blånektet de og røre det. Hadde vann over til Bessie , siden kulene er store, men nei takk. GLEM DET DER! Få vår skikkelige mat heller. Så da var det ikke noe annet og gjøre, enn og gi de det vanlige Royal Canin Mini Adult med slankeboks, men nå fikk de mindre porsjon med tørrfor. Da gikk det ned på høykant. Den som måtte gå tilbake til dyrlegen, med en matsekk som de ikke ville røre, det var meg. Neste gang, prøver jeg ikke engang med slankemat, gir de heller det vanlige i sammen med slankeboks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.