Nuppekveld

 

Har nuppet jentene litt i kveld, siden vi går mot årets 2 siste utstillinger for vår del. Tenkte jeg skulle se hvordan pelsen på lille knøtte er, om den sitter bom fast eller følger med fingrene. Prøvde litt med middagsbordet, og pelsen fulgte med når jeg nappet henne. Hørte ikke et pip eller klynk fra lille jenta. Tok Bessie og Zara med meg på badet, Bessie skulle iallefall nuppes litt, og fikk se om knøttet ville gjøre noe. Begynte litt med Zara og fikk tatt litt på henne, så nå er hun ikke så svart på ryggen lenger, rød fargen kom mer fram. I mine 8.5 år som griffon eier, har jeg aldri i mitt liv nuppet en griffe så tidlig, hun er så lett og nuppe , at en blir ikke sår og nummen i fingrene, som en blir med de andre 2. Vil ta litt og litt med henne, så hun blir vant til det, og ikke vettskremt. Gikk over til Bessie etterpå, og da la Zara seg på håndkleet ved siden av, og sovnet, mens jeg kunne jobbe med Bessie. Der kom en del pels av, og mesteparten kom fra under magen, tror Bessie syntes det var godt og få av seg noe under magen. Nå ser hun endelig ut som en dame igjen, og ikke en overgrodd «pelsdott», min skjønne lille Bissen :). Bella har også fått seg en liten «makeover», fikk fjernet det hun har hatt på nesen, så nå blir det lettere og få puste skikkelig og godt er det. Holdt på i ca 1,5 – 2 timer med jentene, da gav vi oss for i kveld. Får se om vi får tatt siste shiningen på mandag, for da har jeg fri igjen. Bella er som kjent veldig kresen og sær, og i kveld gikk hun av alle ting inn i stålburet vi har til Zara  under trappa og la seg, og sovnet der inne. Så julepresanger til jentene blir litt flere dyner og dynetrekk og flere Agria fleecepledd hvis mamma og pappa finner det når de er på tur.

1 år siden 1 øreoperasjon

 

Tenk i dag er det 1 år siden Bella måtte operere det første øret sitt. Det var ikke noen kjekk avgjørelse og måtte gå til det skrittet for og la henne gjennomgå den store og krevende operasjonen, men for at hun forhåpentligvis skulle få et bedre liv, måtte vi gjøre det.  Skulle heldigvis ikke jobbe den dagen og de 2 neste, for ville være hjemme med henne, og ta meg av min lille sykepasient. Husker at jeg var mer enn skjelven i knærne når jeg kjørte ned til dyrlegen med henne, for og levere henne , satt med henne til hun sovnet av bedøvelsen. Kjørte hjem og tok meg av Bessie imens, vi satt og ventet på telefon fra dyrlegen om hvordan det gikk. Pappen ringte også om jeg hadde hørt noe. Timene gikk, og ingen telefon. De skulle ringe, hvis det gikk dårlig også, men ingen telefon. Først kl.14. ringte de om at operasjonen hadde gått veldig bra, og at pasienten hadde det bra, og om jeg kunne hente henne ca 15.30, slik at hun fikk våknet skikkelig. Det kunne jeg uten problem. Var så glad, når det hadde gått bra, at jeg gledet meg til og hente henne hjem igjen. Når jeg endelig kjørte ned for og hente henne, fikk jeg meg et lite sjokk, når jeg traff henne igjen, er det min søte lille Bella, hun så stakkars helt maltrakert ut på ene siden av hodet hadde hun masse pels, og på andre siden, var hun helt naken, med dren i øret, smertebelte og morfinplaster, krage rundt halsen og gudene vet hva. Masse medisiner fikk jeg med meg hjem, og kontrolltimer ble satt opp først etter 14 dager, for og se hvordan det gikk. Og var det noe, var det bare til og ringe, helst ikke om natten, men ellers.

Pasienten var heldigvis glad for og se meg, og ville hjem og klynket og bar seg, og hadde det nok ikke gått med seg selv. Stakkars Bessie fikk seg et lite sjokk hun også, når hun så hvordan Bella så ut, med krage rundt halsen, og så mer enn «shabby» ut, og luktet slettes ikke godt, masse sykehuslukt. Fant ut at jeg fikk sette meg i benken med Bella og ta så godt vare på henne, så overhode mulig, der ble jeg liggendes i 2, 5 dag, stakkars pasienten syntes så synd på seg selv, og ville bare ligge på magen min og ha masse kos. Så når pappen endelig kom hjem fra jobb, da kunne jeg først få gjort noe, for Bella krevde meg ellers.

Det var noen tøffe dager og netter, for Bellus hadde litt smerter, og heldigvis hadde vi fått masse medisiner med oss hjem, fra beroligende til smertetabeletter og vet ikke hva, øyedråper osv.  Dryppet øynene hver kveld, siden de var litt tørre, det ville gå over etter hvert. Krage i senga var ikke populært, da gikk hun og stanget i veggen nesten, og Bessie var livredd stakkars. Når jeg lå på sofaen med Bella, hadde hun ikke kragen på seg, for da hadde jeg henne under oppsikt, men skulle hun ut, så var det på med kragen. Den var lett og få av, men og få den på igjen var et mareritt.

1 kontroll etter 14 dager, så heldigvis lovendes ut, og det gikk heldigvis rette veien. Fikk ny kontrolltime 14 dager etter igjen, og da måtte vi vurdere om vi måtte operere andre øre også, for det så ikke ut som det kunne reddes heller. Nok en gang sank jeg i sammen, på vei ut dørene. Skal og må stakkars Bella gjennomgå enda en øreoperasjon, jeg syns en stor operasjon bør holde?

Nå 1 år etterpå, er hun frisk som en fisk og sprek som en fole. Rett nok nedsatt hørsel, men ellers er hun helt fin.

Var i sterk tvil på om jeg skulle melde henne på i veteranklassen i år, siden hun ble 8 år i mars, men tenkte vi kan prøve 1 utstilling og se hvordan det går. Kunne ikke tro Bella har gjort noe annet, må jobbe litt mer med henne, men ellers går det som en drøm. Hun har til nå i år fått 1 cert, 2 btk, 1 3 btk, masse ck, masse BIR VETERAN og ikke nok  med det på Hovedutstillingen til Norsk Miniatyrhundklubb på Hadeland i Juni , ble hun BIS 4 Veteran. Det hadde jeg aldri i verden trodd. Og på søndagen på Rasespesialen, da ble hun søren meg 4 BIS VETERAN da også. Så til tross for sitt «lille» handicap, så er vi strålende fornøyd med innsatsen til godklompen Bellus i år :)

 

DSC_0021
Eg ska passa på deg eg Bellus. Du må bli friske vennen min, så me kan leka igjen og kosa masse. Lillesøster e så glad i deg vet du :)

DSC_0046 DSC_0008 DSC_0018

Litt utstillingstrening

 

Siden jeg har 3 dager denne uka, blir det masse kosing med jentene, og forhåpentligvis få gjort masse.

Tok alle 3 jentene med opp i stua i 2. etasje i dag, og noen leker til Zara, i tilfelle hun ble rastløs. Har gått rundt og gjort seg litt kjent oppe, ligget på beina mine, og i sengene rundt om, og i sofaen med Bessie.

Etterpå kom jeg på at jeg skulle prøve med utstillingsbåndet på henne og se hvordan det gikk, stod litt i ro, og gikk litt. Og da hadde jeg ikke noe snop i lomma heller. Men det gikk overraskende bra syntes jeg. Opp på bordet etterpå, der var jeg mer spent, der luktet hun og fant ut at det var ikke farlig, så det ser også bra ut. Tenkte at hvis jeg trener litt hver dag med henne, og husker snop, så blir hun nok flinkere etter hvert.

Her regner det bøtter og spann, og i tillegg blåser det. Da er det godt med varmepumpe i hus, som holder en jevn varme døgnet rundt. Zara går ut i hagen på do, om det regner kattunger ute, verre er det med en som er mye eldre enn henne da, ikke tale om, da holder jeg meg heller.

Har ellers fått fingrene ut, og begynt og nuppe på Bessie igjen, nå er det en god stund siden sist, vi har kun 2 utstillinger igjen, i år, så blir det 3 måneders vinterferie for de, før det er på an igjen neste år med 3 stk og stille, det gleder jeg meg til.

Fikk tatt litt i kveld, og tar litt i morgen og torsdag også, så er det ikke så mye igjen på henne, og litt på Bella, så blir det bra.

Snop i ballen

 

Bella og Bessie har hatt snopeball siden de var små, og forrige helg, skulle vi se om Zara fant ut av den også. Var litt skummelt dette, men gikk forsiktig fram og fant litt ut av det etter hvert. Når hennes lille ball var tom, gikk hun bort til en av de 2 andre sin, hun er en liten frekkas denne lille frøkna. Tok litt bilder som jeg legger ved her, så kan dere få se.

 

DSC_1371
Hei! Er du farlig? Jeg er veldig liten og litt nysgjerrig og samtidig litt tilbakeholden.
DSC_1369
Zara :) Pappen skal vise deg hvordan denne fungerer.

DSC_1375 DSC_1373 DSC_1370 DSC_1377 DSC_1379 DSC_1380 DSC_1367

3 måneders vaksine

 

Forrige mandag var det tid for 3 måneders vaksine på lille Zara. Var litt spent på hvordan det ville gå, hva hun veier og hvordan hun ville være hos dyrlegen. Plasserte henne i bilburet til Bella, det var stort og litt klynking både ned og hjem, men når hun blir mer vant med bilturer, så går nok det bra, håper jeg.

Parkerte bilen , opp med bakluken på bilen, og hentet lille jenta fra bilburet, nei, da var hun visst blitt trygg, og det var litt skummelt og komme ut derfra, så jeg måtte lokke henne fram. Fikk henne ut til slutt, og inn til dyrlegekontoret, der var ikke fullt så skummelt, veiemaskin var ikke så stort problem, hun gikk oppå og fikk veid henne. 1.45 kg veier lille nøstet, så liten valp tror jeg ikke vi har hatt, kan ikke ta det igjen i farten iallefall. Så var det og «sjekke inn» og vente på vår tur. Litt forsinkelser, men lille frøken var kjempeflink og rolig, og la seg til og sove på armen min.

Dyrlegen kom inn, og skulle sjekke lille frøken, det var ikke så skummelt det heller, fikk se på tennene, sjekke ører, knær, lytte osv. Og når hun skulle få valpevaksinen, ga ikke frøken en lyd fra seg. Det var positivt, Bessie derimot gir beskjed, når hun får vaksinen. Litt løs kneskål var eneste, men det er ikke sikkert er noe, noterte det i margen, så får vi se når 6 måneders kontrollen er, om det er gått vekk. Krysser fingrer og tær for det iallefall  :-?. Ellers var alt fint med henne.

Så var det og betale og kjøre hjem igjen, Bella og Bessie var kjempefornøyde når småen kom hjem igjen. Var ikke mye soving, etter at hun fikk vaksinen, det var nesten rett på lekingen.

Eierskifte papirene i boks

 

Da er endelig eierskifte papirene på Zara i boks, ringte til NKK i går, for de hadde skrevet feil fødselsår på lille frøken. Og i dag kom papirene i posten, det må jeg si er verdens kjappeste postgang gitt.

Har vært veldig sløv med oppdateringer i det siste, håper og få tatt meg kraftig sammen neste uke, med både bilder og masse innlegg.

Jentene har det veldig bra, nå er hun endelig godtatt av Bella også, så nå er alt bare fryd og gammen.

Utsira tur

 

Siden både mammen og pappen har høstferie denna ukå, og det ikke ble Østlandstur som vi egentlig hadde planlagt, ble dessverre avlyst i siste liten på grunn av været på fjellet, måtte vi finne på noe annet istedenfor.

Innom til mamma og pappa for og hente nøkkelen til huset på Utsira ble det til da, høre med faren til pappa og samboeren om de ville være med ut og det ville de. Da ble det og pakke ryggsekk med noe og drikke i, ekstra håndklær til jentene og kamera. Innom på jobb en tur for og kjøpe en bukett og ha med på grava til farmor og farfar ble det også. Største aberet med turen ut, er at hundene får ikke være med inn i salongen, ikke valp engang, så det var godt pappen og jeg hadde kledd oss godt, for vi måtte sitte ute på dekk med lille Zara. Godt jeg hadde med ekstra håndklær til henne, så vi fikk pakket henne godt inn så hun ikke frøs på 1 t og 10 min  , som båtturen tok ut. Bella og Bessie lå i bilen og sov, og så ikke tok til og ha tatt noe skade, de var visst langt i drømmeland, når vi kom ned i bilen igjen ifølge pappen. Zara gikk det bra med også, så var det kjøreturen fra sør til herberg hvor huset er, ut på plenen med jentene, slik at de fikk luftet seg før vi gikk inn. Åh, nye plass, da går Bella og Bessie amok, alt må undersøkes, og ikke nok med det, så var der noen svære kyr som gikk og beitet rett utenfor døra. De var Bessie opptatt av, og ville helst bort til de og yppe seg, det fikk hun ikke lov til.

Inne i huset, fikk vi skrudd på vann, fram med kaffe, brus og niste og en liten matpause, før vi gikk opp til fyret med 3 griffoner, de 2 eldste storkoste seg i nytt turterreng, mens Zara ble for det meste bært og gikk litt dann og vann.

Fikk tatt masse bilder underveis, og mer ble det utover dagen. Når vi kom tilbake fra turen opp til fyret, hentet vi blomsterbuketten som vi skulle ned på grava med, og gikk ned på kirkegården med den og fikk vannet lyngen som onkelen og tanten min hadde satt ned et par dager før.

Tilbake fra kirkegården, satt vi oss i bilen og kjørte sørover til butikken for og høre om der var en kafë som hadde åpent,  hvor vi kunne få oss f.eks middag, det var det dårlig med, så vi kjøpte rundstykker, hvitost og pålegg, som vi tok med oss tilbake til huset, hvor det ble rundstykker, kaffe og brus.

Etter maten, var klokka ca 17, så da måtte vi pakke ryggsekkene, skru av vannet og sjekke at alt var låst, før vi kjørte ned til nordevågen hvor båten skulle gå fra i kveld. Lite biler ombord på vei hjem, tror jeg telte 5 stk. Ut på dekk igjen med Zara, og nå fikk vi vinden imot oss når vi satt ute, og kald vind, så når vi kom oss hjem, så frøs jeg litt, da var det godt med varmepumpe i hus, så en kunne bare skru opp 1 grad, så fikk en varmen i seg igjen.

Vel hjemme, fikk hundene i seg mat og vann, en liten tur ut i hagen for Zara, og for de 2 eldste, en tur rundt feltet, så kubbet de også. Undertegnede var ikke sen hun heller, før hun tuslet i seng. Men, vi hadde en flott tur, med et flott vær, får ikke håpe at det blir like lenge til neste gang.

Må si at jeg er veldig imponert over Zara, det er første turen hennes, etter at jeg hentet henne, og hun har vært kjempeflink. Ingen oppkast eller uhell i buret sitt.

Bildene fra turen i dag, blir lagt i eget album, som kommer snart.

Lille Zara på tur første gang alene

 

Lille Zara er av og til med Bella og Bessie når mammen enten går morgentur eller ettermiddagstur med jentene. Siden både mammen og pappen har høstferie denne uka, og pappen gikk ut med de 2 eldste, tenkte jeg at da kan jeg og Zara gå en liten tur. Zara syntes det var litt skummelt og komme seg ut av utgangsdøra, var litt høyt ned visst, så mammen tok henne under armen og bar henne et lite stykke. Satt henne så ned på beina, så fikk vi se hvor langt hun ville gå. Æsj, halsbånd og lenke er noe dritt, visst, vil ikke gå lenger, ropte på henne så kom hun travendes etter hvert, og fram på sida. Se det, flinke jenta. Zara likte visst og gå tur, og kjente turløypa, så hun gikk der jeg hadde tenkt. Satt seg ned et lite stykke etterpå, da var det greit tenkte jeg, for da hadde hun gått litt, så da bar jeg henne resten av turen. 

Leking og herjing i dag og, mer soving innimellom endelig, så vi kan få gjort noe annet også. I dag har hun vært så sulten, at hun har spist 2 gode porsjoner med mat, og ville visst ha enda mer, men har ikke lyst til og stå opp kl.02. i natt, akkurat på grunn av at hun vil på do.

Fant fram flyburet siden vi har tenkt oss en liten utflukt i morgen, det er nesten for lite allerede, har maks 1 cm så er hun opp i høyden på det buret, kjente det tydeligvis igjen, for gikk inn og utav det flere ganger. Og når hun og Bessie har lekt og herjet i kveld, er minsten utspekulert, for Zara springer inni der og gjemmer seg, med Bessie på utsiden, og sparker, kom deg ut.  Og det enda rarere er at Bessie vil også inni det buret, hun får bare hodet sitt inni stakkars, og hvelter buret, synd jeg ikke kom på og da bildet av de, Dere hadde fått en latterkrampe. Det er så herlig og se hvordan disse 2 leker så godt sammen. Bessie ser ut til og ha fått et nytt liv, med masse leking, og tøysing, for hun tar enten Zara.

Rar valp

 

Lille Zara er blitt mer og mer trygg på oss 2 og 4 bente, nå etter at hun har vært hos oss i 3 uker.

I går morges fant hun endelig ut av hvordan hun kunne komme seg ut av senga oppe, så nå blir det og ligge på otten snart om nettene. I sofaen nede, har hun hoppet ned fra i dag, ned fra stolen, hoppet fra sofaen og over i stolen.

Og ikke nok med det, hun får Bessie til og gå i barndommen også, Bessie elsker og leke, og ute i hagen i dag, stod Bessie og Zara og kranglet om et blad som lå på plenen, plutselig ser jeg Bessie med bladet i munnen og rister på hodet  og storkoser seg, I går stod Bessie nesten på hodet i hagen med og snappe en blomst i munnen, så bare bakenden på Bessie, mens mini raser rundt i hagen. Ballen som Zara hadde med seg hjemmefra når jeg hentet henne på flyplassen, den ville Bessie ha i går, så nå er det krangling om ballen også.

Gikk en liten tur på lekeplassen med Zara i går morges, men det var noe dritt, og halsbånd og lenke, var æsj, vil ikke ha på. Hjem igjen, og ut i hagen en tur, og der raste lille rolpen rundt som en liten virvelvind.

Soving og slapping av, tror jeg ikke de 2 bruxene vet hva er for noe, for her er hundebarnehagen oppe fra ca kl. 08.00 på morgenen til ca 22.00 på kvelden. I dag har de lekt så heftig lenge og vel, at la Zara i sofaen kl. 21.30 i håp om hun skulle sove litt, og der sa alle 3 natt. Jøss, det har ikke skjedd før.

3 uker som 3 barnsmor

 

I morgen er det 3 uker siden jeg reiste til Gøteborg for og hente hjem vår nye griffe valp. Zara er en veldig aktiv og kreativ liten krabat, som på finurlige vis klarer og klatre / komme seg ut av en høy kompostbinge med og uten tak. Tro det den som vil, hvordan hun får det til, det aner vi ikke. Kanskje er det Bessie som har en liten finger med i spillet, hvem vet? 

Zara er veldig flink til og gå på do ute i hagen,  går ut med henne når hun har spist, sovet og lekt, og det skjer veldig lite uhell inne. Bank i bordet.  Sover natta rundt, er som regel ute en liten tur ute i hagen på tidlig morgenkvisten før vi legger oss igjen.

Hun og Bessie er nå blitt bestevenner alldeles, og det lekes i fra tidlig morgen til sene kvelden. Sier at hundebarnehagen er åpen lenge. Nå som vi har høstferie denne uka, sover hun mer og mer, og er veldig lite i buret. Hun er blitt mer og mer trygg, når hun ikke sover eller leker med Bessie, så leker hun med lekene sine.

Bella har også tatt henne til seg, får ligge inntil henne, så lenge Zara ligger i ro, er minsten borti Bella med en labb, så hopper Bella vekk.  Og når det blir for mye for Bella og Bessie, så setter de Zara på plass.  Går Zara i senga og legger seg for og sove, så er Bessie borti henne, ikke sove nå, vi skal leke. Pappen sier at der er mye likheter mellom Bessie og Zara, vet ikke om det er at begge har svensk blod i seg. Bella er stikk motsatt i forhold til de 2 minste, da hun er helnorsk og Rogalending.