Utsira tur

 

Siden både mammen og pappen har høstferie denna ukå, og det ikke ble Østlandstur som vi egentlig hadde planlagt, ble dessverre avlyst i siste liten på grunn av været på fjellet, måtte vi finne på noe annet istedenfor.

Innom til mamma og pappa for og hente nøkkelen til huset på Utsira ble det til da, høre med faren til pappa og samboeren om de ville være med ut og det ville de. Da ble det og pakke ryggsekk med noe og drikke i, ekstra håndklær til jentene og kamera. Innom på jobb en tur for og kjøpe en bukett og ha med på grava til farmor og farfar ble det også. Største aberet med turen ut, er at hundene får ikke være med inn i salongen, ikke valp engang, så det var godt pappen og jeg hadde kledd oss godt, for vi måtte sitte ute på dekk med lille Zara. Godt jeg hadde med ekstra håndklær til henne, så vi fikk pakket henne godt inn så hun ikke frøs på 1 t og 10 min  , som båtturen tok ut. Bella og Bessie lå i bilen og sov, og så ikke tok til og ha tatt noe skade, de var visst langt i drømmeland, når vi kom ned i bilen igjen ifølge pappen. Zara gikk det bra med også, så var det kjøreturen fra sør til herberg hvor huset er, ut på plenen med jentene, slik at de fikk luftet seg før vi gikk inn. Åh, nye plass, da går Bella og Bessie amok, alt må undersøkes, og ikke nok med det, så var der noen svære kyr som gikk og beitet rett utenfor døra. De var Bessie opptatt av, og ville helst bort til de og yppe seg, det fikk hun ikke lov til.

Inne i huset, fikk vi skrudd på vann, fram med kaffe, brus og niste og en liten matpause, før vi gikk opp til fyret med 3 griffoner, de 2 eldste storkoste seg i nytt turterreng, mens Zara ble for det meste bært og gikk litt dann og vann.

Fikk tatt masse bilder underveis, og mer ble det utover dagen. Når vi kom tilbake fra turen opp til fyret, hentet vi blomsterbuketten som vi skulle ned på grava med, og gikk ned på kirkegården med den og fikk vannet lyngen som onkelen og tanten min hadde satt ned et par dager før.

Tilbake fra kirkegården, satt vi oss i bilen og kjørte sørover til butikken for og høre om der var en kafë som hadde åpent,  hvor vi kunne få oss f.eks middag, det var det dårlig med, så vi kjøpte rundstykker, hvitost og pålegg, som vi tok med oss tilbake til huset, hvor det ble rundstykker, kaffe og brus.

Etter maten, var klokka ca 17, så da måtte vi pakke ryggsekkene, skru av vannet og sjekke at alt var låst, før vi kjørte ned til nordevågen hvor båten skulle gå fra i kveld. Lite biler ombord på vei hjem, tror jeg telte 5 stk. Ut på dekk igjen med Zara, og nå fikk vi vinden imot oss når vi satt ute, og kald vind, så når vi kom oss hjem, så frøs jeg litt, da var det godt med varmepumpe i hus, så en kunne bare skru opp 1 grad, så fikk en varmen i seg igjen.

Vel hjemme, fikk hundene i seg mat og vann, en liten tur ut i hagen for Zara, og for de 2 eldste, en tur rundt feltet, så kubbet de også. Undertegnede var ikke sen hun heller, før hun tuslet i seng. Men, vi hadde en flott tur, med et flott vær, får ikke håpe at det blir like lenge til neste gang.

Må si at jeg er veldig imponert over Zara, det er første turen hennes, etter at jeg hentet henne, og hun har vært kjempeflink. Ingen oppkast eller uhell i buret sitt.

Bildene fra turen i dag, blir lagt i eget album, som kommer snart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.