Griffonrasen

Griffonrasen

Griffoner finnes i 2 ulike hårlag og 4 fargevarianter. Den er oppdelt i 3 raser.

 

Griffon Bruxellois er rødhåret og strihåret.

Griffon Belge er strihåret og finnes i fargene; svart, black & tan og svart / rød melert.

Petit Brabancon er korthåret og finnes i rødt, svart og black & tan.

En griffon er en real hund i en liten forpakning. På størrelse som en katt. En voksen hund følger glatt med noen timer i skogen om den er vant med det. Er du syk 1 uke, ligger den gjerne under teppet med deg uten og bli ekkel. En griffon er lykkelig bare den får være med. De er veldig sosiale og du skal ikke tro at dere kan ta god plass i sofaen. Nei, helst skal hele familien sitte tett sammen i et hjørne og kose med griffonen som skal sitte i midten.

Fra begynnelsen av er rasen opplært til og arbeide som stall og gårdshund. Rasen er vakthund, men så fort den får sett hvem det er som kommer så slutter den og bjeffe. Akkurat som andre raser er det oppfostringsregelen som har  mye og si. Griffonen er veldig intelligent og lettlærd når den vil. Derfor lærer den både gode og dårlige ting. Envis som synde og vil alltid ha siste ordet. Den forstår ikke hvor liten den er uten og ville  bestemme over alt og alle. Den kan om den får viljen sin, dressere familien sin.

Før jagde den rotter. Når man på 1800 – tallet avlet inn mops rasen og fikk den kortere nasen, og den korthårete pelsvarianten ble den mer selskapshund. Nå jager den mest med synet – naboens katt og en annen daggmask. Men nese har de og de kan spore.

De strihårete feller ikke pels uten at den trimmes 2 ganger i året. Det betyr at men for hånd plukker bort alle hårstråene. I og med det forandres utseendet under året, iblant er den korthåret og iblant mer lurvete. Det er viktig og fjerne hårstråene rundt øynene og plukke dem bort så fort de vokser mot øyet. Til og med pelsen rundt ørene bør sjekkes. Man kan levere hunden til en som trimmer hunder og får den fin men det koster litt. Er man litt nevedyktig kan man lære det selv og trimme griffonen selv.

De korthårete feller pels vår og høst, men er for øvrig veldig lettstelte.

Hver uke bør griffonen børstes gjennom, og klør,øyner og tenner sjekkes.

Griffonene er en relativt frisk rase men vi undersøker knær,øyner og hofter. Trass sin korte nese snorker de bare om de for fete eller har sopp.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.