Potetinnhøsting

I år har vi prøvd halvsen potetsort. Klarer ikke helt og vente til de egentlig skal taes opp, så vi tar de litt opp før tida. Og så har jeg 2 av 3 flinke hjelpere, om det gjelder poteter, epler eller plommeinnhøsting.

Oslo helg

 

Lenge siden vi har vært ute og reist nå. Pinsehelga er vi i Oslo i konfirmasjon til eldste tantebarnet.

Leketid

Evigheter siden sist, men ikke noe nytt på denne fronten.

Småjentene lekte så godt i går kveld, så da la jeg meg ned på teppet med de og knipset bilder av Zara og Nikki.

Kveldstur kl 19.30

Ja, det er lenge siden vi har kunnet gått så sen kveldstur uten at det er beksvart ute.  Vi kunne ikke ha ventet 30 min, da hadde det vært mørkt ute. Bessie likte seg ute , hun raste av gårde , og opphold var det ute også, etter at vi har hatt noen våte dager.

Til helga skal vi stille klokka fram igjen, og da blir det lysere og lysere framover. Håper temperaturen følger etter litt også.

Fine vårdager i februar

Vanligvis er februar måned kald, enten med snø og minusgrader eller bare minusgrader. De 2 siste ukene i februar, har det utrolig nok vært helt motsatt, gradestokken har passert + 10 grader, sola steiker, løkblomstene popper ut i blomst, rosetrærne begynner og våkne til liv, det samme gjelder både eple og plommetre og syrintre. Etter flere måneder med vinter, nyter jentene sola som bare det. De skal ut og slikke sol, etter og ha spist frokost. Og skal ut og sole seg flere ganger om dagen.

 

Nikki på shopping

Forrige uke var jeg og Nikki på shopping. Jentene trengte mat, og de hadde fått gavekort på en dyrebutikk til jul i fjor. Fant ut at det kunne jeg likegodt bruke på mat og litt mer hvis der var noe igjen.

 

Nå skal småtrolla ha mat for en god stund fremover håper jeg. Eneste vi kommer til og trenge påfyll av, er boksemat og hundepølser.

2 tungvektere i hus

Zara skulle ha rabiesvaksine i januar, så ta tok vi likegodt full pakke med det samme, med kloklipp og helsesjekk. Alt var fint med svensken vår. Har merket at både hun og Bessie har blitt litt tyngre i det siste, mye får skyldes desember måned med pakkekalender, og litt ekstra godt i maten, som leverpostei og vom hundepølse.

Løftet Zara oppå vekta, vanligvis ligger hun på 4,4 – 4.5 kg, nå viste vekta 5.8. Jisses, lille svensken min har aldri vært så tung i sitt 5 årige liv, det er derfor det ikke er lett og gå opp trapper eller hoppe opp i sofaen, med noen kilo ekstra.

Bessie var på kontroll, og fikk samme pakke som Zara, utenom rabies, den skal Bessie ha senere. Alt var i orden med gamlemor også, jeg er glad hver gang dyrlegen sier dette, med tanke på at hun er snart 11 år. Bessie er begynt og gå oppå vekta av seg selv, vet ikke hvorfor, men hun har nå begynt med det i det siste. Hun har pleid og ligge på 5.8 – 6 kg, men nå viste vekta 7 kg. Jeg holdt på og svime av, at begge 2 hadde lagt på seg så mye.

Så etter at de 2 store hadde vært hos dyrlegen i januar, ble det ingen bønn lenger, de ble begge satt på slankekost. Både slankemat og slankeboks. Merkelige dyr, de har spist slankematen tidligere. Nå blandet jeg det ut først, at det ikke ble brå overgang. Etter 1 uke med blanding, skulle de bare få slankemat + boks, men da blånektet de og røre det. Hadde vann over til Bessie , siden kulene er store, men nei takk. GLEM DET DER! Få vår skikkelige mat heller. Så da var det ikke noe annet og gjøre, enn og gi de det vanlige Royal Canin Mini Adult med slankeboks, men nå fikk de mindre porsjon med tørrfor. Da gikk det ned på høykant. Den som måtte gå tilbake til dyrlegen, med en matsekk som de ikke ville røre, det var meg. Neste gang, prøver jeg ikke engang med slankemat, gir de heller det vanlige i sammen med slankeboks.

Stelletid

Stakkars Bessie, som har hatt den lange og fæle hårsveisen lenge, nå måtte matmor prioritere Bessie litt. Problemet var, at pelsen satt så inni hampen fast, tok det i løpet av 3 dager, med 1 dags hvilepause, så fingrene fikk komme til hektene igjen. Bessie er litt av en raring ser du, har hun hatt av så mye pels, så våkner hun alldeles til liv og er så blid og fornøyd. Nå er dronninga vår 11 år om under 1 måned. Så langt er hun like sprek som hun alltid har vært, er på rottejakt som bare det, og er der dyreprogram på fjernsynet, så hører en ingen verdens ting, for da snakker Bessie, og de andre 2 små stemmer i.

 

Før , men disse er tatt nyttårsaften 2018.

 

Og disse ble tatt i går 12.02.2019.

Fremdeles så gjenstår en del, men nå er det verste endelig tatt. Og vi kan endelig se både, øyner, nese og ørene igjen. Og Bessie er strålende fornøyd selv.

Nyttårsfeiring i Stavanger

I 2017 tilbragte vi for første gang nyttårsaften på hotell sammen med hundene, i håp om at det ville bli bedre for de, spesielt Bessie, som vil krype ut av seg selv, for hun er livredd alt fyrverkeri . Så etter at vi hadde prøvd hotell første gang på nyttår, bestemte vi oss med en gang, at det skulle vi gjøre neste  nyttårsaften også. I 2017 var vi i Bergen på Clarion på flyplassen, i 2018 ville vi prøve Stavanger og Clarion Hotel Air. Når det nærmet seg, fikk vi mail om hva opplegg de hadde for hundene, gratis fotografering mellom 16-18, kurs / utstillingstrening osv,vi valgte det første, i håp om og få noen gode bilder av jentene.

 

Alle bildene er tatt av Joackim Steinbru, Steinbru Photograpy.

Hotelloppholdet var like vellykket denne gang, og i tillegg kunne vi ta våre små med opp i 10 etasje, for og se på fyrverkeriet ved midnatt. Det er første gang vi har kunne gjort, så det var ikke dumt.

Siden det var uværet blåste opp etter at vi kom ned til Stavanger, kom vi oss ikke hjem med båten før kl 16 1.nyttårsdag.

Hvor vi skal feire nyttårsaften 2019, er usikkert, men det blir nok på et hotell igjen tenker vi.

 

 

 

Luke nummer 2

Vi er kommet til luke nummer 2, jentene vet hvor pakkekalenderen henger på kjøkkenet, og Nikki er veldig opptatt av denne. De er morsomme også, disse skjønne småjentene. Når jeg spør om vi skal åpne kalenderen, raser de inn på kjøkkenet og står klar for og få åpne dagens pakke.

« Eldre innlegg
QR Code Business Card
%d bloggere liker dette: