Kategoriarkiv: Tur

Utstilling Tvååker dag 2

 

Vi er tidlig oppe i dag også, lufter jentene , får sjekket ut av hotellet og kjører mot Tvååker i dag også. Det har regnet godt i natt, så vi er veldig spent på hvordan været er og om vi må sette opp teltet.

Vel framme, parkere enda lenger borte enn i går, men det går helt fint. Alt gikk like fint som i går. Smarte meg hadde lagt ringfordelingen i veska som lå i bilen, og jeg hadde bommet totalt på ring 1 av 2, så vi gikk att og fram og rundt 3 ganger , før vi endelig kunne sette oss ned foran rett ring ?. Snakk om stress , kjente jeg var mer enn kokt i topplokket ?.

Det var en god del hunder før bruxene, vi trente litt med jentene, Yvonne og PO kom også . Hun gav meg noen tips og det hjalp med Zara. Matfar ville at jeg skulle gå med Zara og han med Bessie.

Ok, meg og Zara inn i ringen alene i åpen klasse, dommeren virket veldig koselig . Jeg jobbet med Zara foran dommerbordet og ventet på og få blått nok en gang, men den gang ei. Excellent med ck, jeg holdt på og svime av ???.  Og så var det og vente på at championtispa og Bessie til slutt, Bessie fikk også excellent med ck, det er første gang i historien begge jentene får excellent med ck og skal konkurrere videre.

Til slutt så skulle 5 tisper inn og kjempe  om Bir , Bessie presterte og bli nummer 3 med reserve cert og Bir Veteran ?. Vi var så nære et etterlengtet cert og svensk champion, men håper på neste gang. Zara ble sist av tispene, men er likevel godt fornøyd.

Så var det og komme seg videre til beste ring med Nikki, det var det heldigvis litt pause, så vi fikk pustet litt. Her og var dommeren koselig, Nikki var alene valp i dag, så jeg hadde håp om ei rosett, men det ble som i går excellent.  Dette var Nikki sin siste valpeutstilling, nå er hun snart klar fot junior og kjempe med de voksne jentene ?. Alle fikk flotte kritikker i dag, Zara fikk stri pels og jeg er så fornøyd ?. Gikk bort til premiestanden og kjøpe rosettene , for makan te flotte rosetter får vi ikke hjemme engang.

Til slutt var det og komme oss bort til bilen og kjøre mot leiligheten igjen , det var vært en fin og varm helg. Nå gleder vi oss til og slappe av et par dager uten og tenke på pakking og kjøring.

Reisebrev del 3

 

Vi fikk sove en natt i leiligheten før det var ny kjøretur dagen etterpå.

Dette skulle være en kort kjøretur fra Karlsborg til Tvååker.

4 timer tok bilturen. Fant oss en parkeringsplass til slutt,  filk sjekket inn og gitt hundene mat og installert oss.

Etter at vi hadde fått installert oss og slappet litt av, tok matfar seg en liten gåtur for og se om han kunne finne noe mat til oss på veien. Det ble dusj and chips og chicken nuggets . Det var kjempegodt.

Etterpå tok vi jentene med ut på luftetur i parken, der var der mye liv Og musikk til og være en torsdags kveld. Hotellet er flott og koselig, og parken er koselig den også.

Når vi kom tilbake, tok matmor seg en tur alene med foto apparatet, det var mye fint og ta bilder av og gleder meg til og få lagt de inn på dataen.

Gjør klar utstillingsbagen og klærne til i morgen, må si jeg har litt sommerfugler. Det er første gang vi stiller valp i Sverige, og håper at ikke Zara blir felt av pelsen igjen.

Reisebrev del 2

 

Vi er kommet til onsdag og ny kjøretur , kortere tur fra Kolbotn til Karlsborg.  Vi starter litt tidlig, i håp om og komme fram på litt skeplig tidspunkt. Likevel så gikk tinene, og vi brukte 6 timer bort.

Fint vær og fin temperatur var det ute, og det har mye og si når en er på farten.

Filk tømt bilen for bagasje, gitt hundene mat og slappet litt av før jeg kjørte inn til byen for og handle litt mat.

Etter at vi hadde fått spist også, var det luftetur for jentene. For Nikki er det helt ny plass, så det tar litt tid til og venne seg til, men håper det går bra.

Utpakking  av bagasjen og pakking igjen for 2 dagers tur til Varberg i morgen.

Ble en tidlig kveld, og godt og få slappe litt av.

Reisebrev

Nå et det endelig sommerferie for matmor også. Matfar har hatt 2 uker allerede, og nå blir det 2 uker sammen og 2 uker for matmor alene med de små, men det skal gå helt fint.

Vi pakket mye mandags kveld etter at jeg var kommet hjem fra jobb.  Tirsdag skulle vi bare til Kolbotn, så vi trengte ikke og kjøre kl 9 om morgenen.

Vi pakket og ryddet til kl 02, da var jeg så trøtt at jeg svimet nesten av ?.

Fikk heller ta resten tirsdags morgen.

Vi kom oss avgårde kl 11.30, med bilen pakket for nesten 2 ukers tur.

Første stopp var i Røldal, en liten tissepause, neste i Seljord tissepause og litt mat. Vi var fremme 19.39 med 1/2 times stopp på fjellet pga brann i tunell.

Fikk sjekket inn og matet hundene. Vi og måtte ha mat, så matfar gikk ned i restauranten IG så hva de hadde. Til meg kom han opp med en innbakt calzone og en real hamburger til seg selv.

Denne gangen vi kjørte var vi heldige med været hele veien, hadde en god regnskur i Drammen, og det var det.

 

Utsira tur

 

Siden både mammen og pappen har høstferie denna ukå, og det ikke ble Østlandstur som vi egentlig hadde planlagt, ble dessverre avlyst i siste liten på grunn av været på fjellet, måtte vi finne på noe annet istedenfor.

Innom til mamma og pappa for og hente nøkkelen til huset på Utsira ble det til da, høre med faren til pappa og samboeren om de ville være med ut og det ville de. Da ble det og pakke ryggsekk med noe og drikke i, ekstra håndklær til jentene og kamera. Innom på jobb en tur for og kjøpe en bukett og ha med på grava til farmor og farfar ble det også. Største aberet med turen ut, er at hundene får ikke være med inn i salongen, ikke valp engang, så det var godt pappen og jeg hadde kledd oss godt, for vi måtte sitte ute på dekk med lille Zara. Godt jeg hadde med ekstra håndklær til henne, så vi fikk pakket henne godt inn så hun ikke frøs på 1 t og 10 min  , som båtturen tok ut. Bella og Bessie lå i bilen og sov, og så ikke tok til og ha tatt noe skade, de var visst langt i drømmeland, når vi kom ned i bilen igjen ifølge pappen. Zara gikk det bra med også, så var det kjøreturen fra sør til herberg hvor huset er, ut på plenen med jentene, slik at de fikk luftet seg før vi gikk inn. Åh, nye plass, da går Bella og Bessie amok, alt må undersøkes, og ikke nok med det, så var der noen svære kyr som gikk og beitet rett utenfor døra. De var Bessie opptatt av, og ville helst bort til de og yppe seg, det fikk hun ikke lov til.

Inne i huset, fikk vi skrudd på vann, fram med kaffe, brus og niste og en liten matpause, før vi gikk opp til fyret med 3 griffoner, de 2 eldste storkoste seg i nytt turterreng, mens Zara ble for det meste bært og gikk litt dann og vann.

Fikk tatt masse bilder underveis, og mer ble det utover dagen. Når vi kom tilbake fra turen opp til fyret, hentet vi blomsterbuketten som vi skulle ned på grava med, og gikk ned på kirkegården med den og fikk vannet lyngen som onkelen og tanten min hadde satt ned et par dager før.

Tilbake fra kirkegården, satt vi oss i bilen og kjørte sørover til butikken for og høre om der var en kafë som hadde åpent,  hvor vi kunne få oss f.eks middag, det var det dårlig med, så vi kjøpte rundstykker, hvitost og pålegg, som vi tok med oss tilbake til huset, hvor det ble rundstykker, kaffe og brus.

Etter maten, var klokka ca 17, så da måtte vi pakke ryggsekkene, skru av vannet og sjekke at alt var låst, før vi kjørte ned til nordevågen hvor båten skulle gå fra i kveld. Lite biler ombord på vei hjem, tror jeg telte 5 stk. Ut på dekk igjen med Zara, og nå fikk vi vinden imot oss når vi satt ute, og kald vind, så når vi kom oss hjem, så frøs jeg litt, da var det godt med varmepumpe i hus, så en kunne bare skru opp 1 grad, så fikk en varmen i seg igjen.

Vel hjemme, fikk hundene i seg mat og vann, en liten tur ut i hagen for Zara, og for de 2 eldste, en tur rundt feltet, så kubbet de også. Undertegnede var ikke sen hun heller, før hun tuslet i seng. Men, vi hadde en flott tur, med et flott vær, får ikke håpe at det blir like lenge til neste gang.

Må si at jeg er veldig imponert over Zara, det er første turen hennes, etter at jeg hentet henne, og hun har vært kjempeflink. Ingen oppkast eller uhell i buret sitt.

Bildene fra turen i dag, blir lagt i eget album, som kommer snart.