Kategori: Nytt (Side 1 av 6)

Rare gamlemor

Bessie på snart 12 år, er meg en søt liten raring. På kjøkkenet har vi 3 bager med sortering, 1 til tomme flasker, 1 til handlenett og 1 til plastikk. Her om kvelden var Bessie som vanlig på kjøkkenet og vasket golvet og sjekket etter matrester, da jeg plutselig hørte noe som raslet, da hadde hun dratt tak i den ene bagen, som vi har plast oppi, der oppe lå der en tom liten prøvepose med Vigor & Sage hundemat oppi. Det var den hun ville ha, og stod på hodet oppi bagen, for så og dra ut denne tomme posen. Når hun så hadde fått den med seg, lå hun så fornøyd på golvet med den foran seg, og slikket på den. Jeg kunne ikke annet enn og stå og flire, for hun blir rarere og rarere for hver dag, MEN hun er god som gull for det.

Tidlig vinterferie

I år bestemte jeg meg for og ha veldig tidlig vinterferie, og det passet veldig godt. For Bessie hadde fulle analkjertler, det kom ut i begge ender, da har jeg forstått at det er analkjertlene som lager krøll. Så da ble det fin start på vinterferien hos Dr.Kari for og tømme analkjertlene. Når vi kom og skulle registrere oss inn, sa jeg at jeg var 95 % sikker på at det var analkjertlene. Når vi kom inn til Dr. Kari da, så gikk hun rett på rompa til Bessie og satte igang. Den ene var fullere enn den andre, og hun slet litt med og få tømme de. Heldigvis så fikk hun tømt de skikkelig. Hun var litt bekymret for om der kunne være betennelse osv, men det var der heldigvis ikke. Gjett om Bessie var glad og fornøyd etterpå, men dog veldig sår i rompa si, stakkars.

Stakkars Bessie, trodde hun fremdeles hadde noe igjen i rompa si, og var ute i hagen , ørten ganger etterpå. Gi henne mat, turde jeg ikke med det første, ville vente og se det an. Var oppe hos Dr. Kari igjen på tirsdag , for og høre, der ble jeg anbefalt Specific den brune matsekken, den har jeg prøvd før , uten noe hell. Kjøpte fiskeboller og kokte ris, det var en bedre løsning.

Hjemme, googlet jeg mat for tette analkjertler, kom fram til Royal Canin sitt veterinær for som heter Fibre Responsive. Kjørte bort til Karmsund Dyrehospital, for de solgte det, jeg kunne prøve det og se om det hjalp, hvis ikke skulle jeg komme tilbake. Bessie har spist det foret i over 1 måned nå, og så langt har det hjulpet godt.I tillegg får hun litt boksemat som heter Low fat, også som Karmsund Dyrehospital selger.

Det står at veterinærfor skal hunden kontrolleres etter 6 måneder, jeg spurte sist, og fikk til svar, at det stod der på alt, Hjalp foret, kunne hun bare spise det uten problemer. Jeg kunne også veksle mellom det og det hun alltid har spist. Etter og kun ha spist det vel 1 måned, er jeg begynt og blande, og hun får i tillegg boksemat og eller vom. Alt etter hva vi har i hus og i fryseboksen.

For andre som sliter med tette analkjertler, vil jeg tipse dere om dette foret, for vår del så har Bessie som er snart 12 år, fått et nytt liv så langt.

Oppdatering

Et lite livsgnist fra oss. Her skjer der ikke så mye på fronten akkurat.

Forrige tirsdag var trioen hos Dr. Kari for og klippe neglene, det gikk så eksemplarisk, at jeg var overrasket. De 2 små sier ikke så mye, mens Bessie som alltid skal snakke og syte over at hun ikke liker dette, nå var det helst syting over at det er synd på meg. Måtte bare flire , for det har hun aldri gjort før.

De ble veid med det samme. Bessie veier 6.4 kg, Zara 5.6 og Nikki 4.1. Spiser hun vom i tillegg til tørrforet passerer hun 4 kgs grensa, uten vom ligger hun på 3.8 kg. Nå har jeg endelig skjønt hvorfor hun sjonglerer sånn.

Kveldstur kl 19.30

Ja, det er lenge siden vi har kunnet gått så sen kveldstur uten at det er beksvart ute.  Vi kunne ikke ha ventet 30 min, da hadde det vært mørkt ute. Bessie likte seg ute , hun raste av gårde , og opphold var det ute også, etter at vi har hatt noen våte dager.

Til helga skal vi stille klokka fram igjen, og da blir det lysere og lysere framover. Håper temperaturen følger etter litt også.

2 tungvektere i hus

Zara skulle ha rabiesvaksine i januar, så ta tok vi likegodt full pakke med det samme, med kloklipp og helsesjekk. Alt var fint med svensken vår. Har merket at både hun og Bessie har blitt litt tyngre i det siste, mye får skyldes desember måned med pakkekalender, og litt ekstra godt i maten, som leverpostei og vom hundepølse.

Løftet Zara oppå vekta, vanligvis ligger hun på 4,4 – 4.5 kg, nå viste vekta 5.8. Jisses, lille svensken min har aldri vært så tung i sitt 5 årige liv, det er derfor det ikke er lett og gå opp trapper eller hoppe opp i sofaen, med noen kilo ekstra.

Bessie var på kontroll, og fikk samme pakke som Zara, utenom rabies, den skal Bessie ha senere. Alt var i orden med gamlemor også, jeg er glad hver gang dyrlegen sier dette, med tanke på at hun er snart 11 år. Bessie er begynt og gå oppå vekta av seg selv, vet ikke hvorfor, men hun har nå begynt med det i det siste. Hun har pleid og ligge på 5.8 – 6 kg, men nå viste vekta 7 kg. Jeg holdt på og svime av, at begge 2 hadde lagt på seg så mye.

Så etter at de 2 store hadde vært hos dyrlegen i januar, ble det ingen bønn lenger, de ble begge satt på slankekost. Både slankemat og slankeboks. Merkelige dyr, de har spist slankematen tidligere. Nå blandet jeg det ut først, at det ikke ble brå overgang. Etter 1 uke med blanding, skulle de bare få slankemat + boks, men da blånektet de og røre det. Hadde vann over til Bessie , siden kulene er store, men nei takk. GLEM DET DER! Få vår skikkelige mat heller. Så da var det ikke noe annet og gjøre, enn og gi de det vanlige Royal Canin Mini Adult med slankeboks, men nå fikk de mindre porsjon med tørrfor. Da gikk det ned på høykant. Den som måtte gå tilbake til dyrlegen, med en matsekk som de ikke ville røre, det var meg. Neste gang, prøver jeg ikke engang med slankemat, gir de heller det vanlige i sammen med slankeboks.

Stelletid

Stakkars Bessie, som har hatt den lange og fæle hårsveisen lenge, nå måtte matmor prioritere Bessie litt. Problemet var, at pelsen satt så inni hampen fast, tok det i løpet av 3 dager, med 1 dags hvilepause, så fingrene fikk komme til hektene igjen. Bessie er litt av en raring ser du, har hun hatt av så mye pels, så våkner hun alldeles til liv og er så blid og fornøyd. Nå er dronninga vår 11 år om under 1 måned. Så langt er hun like sprek som hun alltid har vært, er på rottejakt som bare det, og er der dyreprogram på fjernsynet, så hører en ingen verdens ting, for da snakker Bessie, og de andre 2 små stemmer i.

 

Før , men disse er tatt nyttårsaften 2018.

 

Og disse ble tatt i går 12.02.2019.

Fremdeles så gjenstår en del, men nå er det verste endelig tatt. Og vi kan endelig se både, øyner, nese og ørene igjen. Og Bessie er strålende fornøyd selv.

Nyttårsfeiring i Stavanger

I 2017 tilbragte vi for første gang nyttårsaften på hotell sammen med hundene, i håp om at det ville bli bedre for de, spesielt Bessie, som vil krype ut av seg selv, for hun er livredd alt fyrverkeri . Så etter at vi hadde prøvd hotell første gang på nyttår, bestemte vi oss med en gang, at det skulle vi gjøre neste  nyttårsaften også. I 2017 var vi i Bergen på Clarion på flyplassen, i 2018 ville vi prøve Stavanger og Clarion Hotel Air. Når det nærmet seg, fikk vi mail om hva opplegg de hadde for hundene, gratis fotografering mellom 16-18, kurs / utstillingstrening osv,vi valgte det første, i håp om og få noen gode bilder av jentene.

 

Alle bildene er tatt av Joackim Steinbru, Steinbru Photograpy.

Hotelloppholdet var like vellykket denne gang, og i tillegg kunne vi ta våre små med opp i 10 etasje, for og se på fyrverkeriet ved midnatt. Det er første gang vi har kunne gjort, så det var ikke dumt.

Siden det var uværet blåste opp etter at vi kom ned til Stavanger, kom vi oss ikke hjem med båten før kl 16 1.nyttårsdag.

Hvor vi skal feire nyttårsaften 2019, er usikkert, men det blir nok på et hotell igjen tenker vi.

 

 

 

Jentene nyter livet

Med matmor vel i gang med lavsesongen på jobb, byttet arbeidsplass osv, har matmor litt fri innimellom, og når hun jobber kveld, begynner hun ikke før 15.30, noe som betyr at matmor er hjemme lenge før hun må på jobb. Da kan vi ligge lenge på morgenkvisten, og bare slappe av og nyte livet. Vi får gått 2 turer, før matfar kommer hjem. Er det fint vær ute en sjelden gang, er de ute i hagen og skal nyte siste resten av solstrålene. Men stort sett ligger, de godt i senga si og snorker og bare nyter det. Og siden matmor har byttet arbeidsplass osv, og jobber annenhver helg, har det ikke vært noen utstillinger heller, for de helgene der er, da jobber matmor, Så nå i høst og vinter, er vi kun jenter som nyter livet maks  Wink

« Eldre innlegg
QR Code Business Card