I år bestemte jeg meg for og ha veldig tidlig vinterferie, og det passet veldig godt. For Bessie hadde fulle analkjertler, det kom ut i begge ender, da har jeg forstått at det er analkjertlene som lager krøll. Så da ble det fin start på vinterferien hos Dr.Kari for og tømme analkjertlene. Når vi kom og skulle registrere oss inn, sa jeg at jeg var 95 % sikker på at det var analkjertlene. Når vi kom inn til Dr. Kari da, så gikk hun rett på rompa til Bessie og satte igang. Den ene var fullere enn den andre, og hun slet litt med og få tømme de. Heldigvis så fikk hun tømt de skikkelig. Hun var litt bekymret for om der kunne være betennelse osv, men det var der heldigvis ikke. Gjett om Bessie var glad og fornøyd etterpå, men dog veldig sår i rompa si, stakkars.

Stakkars Bessie, trodde hun fremdeles hadde noe igjen i rompa si, og var ute i hagen , ørten ganger etterpå. Gi henne mat, turde jeg ikke med det første, ville vente og se det an. Var oppe hos Dr. Kari igjen på tirsdag , for og høre, der ble jeg anbefalt Specific den brune matsekken, den har jeg prøvd før , uten noe hell. Kjøpte fiskeboller og kokte ris, det var en bedre løsning.

Hjemme, googlet jeg mat for tette analkjertler, kom fram til Royal Canin sitt veterinær for som heter Fibre Responsive. Kjørte bort til Karmsund Dyrehospital, for de solgte det, jeg kunne prøve det og se om det hjalp, hvis ikke skulle jeg komme tilbake. Bessie har spist det foret i over 1 måned nå, og så langt har det hjulpet godt.I tillegg får hun litt boksemat som heter Low fat, også som Karmsund Dyrehospital selger.

Det står at veterinærfor skal hunden kontrolleres etter 6 måneder, jeg spurte sist, og fikk til svar, at det stod der på alt, Hjalp foret, kunne hun bare spise det uten problemer. Jeg kunne også veksle mellom det og det hun alltid har spist. Etter og kun ha spist det vel 1 måned, er jeg begynt og blande, og hun får i tillegg boksemat og eller vom. Alt etter hva vi har i hus og i fryseboksen.

For andre som sliter med tette analkjertler, vil jeg tipse dere om dette foret, for vår del så har Bessie som er snart 12 år, fått et nytt liv så langt.