Dyrlegebesøk på en søndag

 

Etter og ha stått opp gry tidlig i går natt for og kjøre til Bergen, hadde vi håpet på og få sove lenge i dag og kun slappe av. Var ute med Zara kl.06.00, så var det tilbake til senga. Våknet kl.09.00 om at Bessie ikke så ut til og ha det som hun pleier. Tok hun opp og da skalv hun og var ikke seg selv. Gav husbonden beskjed når han var ferdig på badet om at der var et eller annet med Bessie som det ikke pleier. Lette fram akutt nummeret til dyrlegen i helga, kom til Sveio der vi var med Bella når hun ble skambitt av rottweileren for et par år siden. Hun jeg snakket med sa at prøv og få i henne vann og mat først, og hvis ikke det ble noe bedre, ta kontakt igjen så kan dere komme ut.  Ringte tilbake og vi avtalte 11.15 i Sveioåsen. Etter løpetid er jeg livredd livmorbetennelse og frykter det verste, nå var det et par måneder siden Bessie var ferdig, men følte meg ikke helt trygg for det.

 

Dyrlegen lyttet på henne og kikket på henne, øm i buken, målte feberen. Og kom fram til at hun skulle tømme analkjertlene for og se om det var det som plaget vår lille godklump. Ut kom der en del «guff», så visst ut som Bessie nøt det, for hun holdt halen oppe slik at dyrlegen kom lettere til. Etter det satt husbonden Bessie ned på gulvet, og da var Bessie ferdig og ville hjem, halen var oppe av og til, men virket mye roligere. Takk og pris for det.

Siden hun sannsynligvis ikke har sovet noe godt i natt, har hun sovet etter at vi kom hjem, pustet litt tungt innimellom, spist 1 skive med leverpostei, men ikke drukket enda. I kveld ville hun ut og gå tur sammen med Bella og husbonden, og skalv skikkelig når hun kom inn og var helst verre enn i dagmorges. Da sendte jeg en melding til dyrlegen om hvordan ståa var. Siden hun sikkert ikke hadde sovet så mye i natt, var hun sikkert sliten og trøtt, vann ville hun drikke når hun følte for det. Og ellers ingen grunn til bekymring. Men send melding eller ring hvis det er noe.

Roet seg etter at jeg hadde få tørket henne godt og fått litt kos, ville prøve med noen mat kuler, men nei. Kom på at vi har en boks med AD i kjøleskapet som var åpnet, fant litt av det. Det spiste hun, fant noen kuler og hadde litt AD på, og det gikk ned på høykant. Så nå har hun endelig fått litt mat i seg. Så håper jeg og krysser det jeg har at hun er så og si helt frisk igjen i morgen eller tirsdag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.