Kategoriarkiv: Syk

Bessie er syk

Vi har i et par uker slitt med magesyken på alle 3 småjentene her i huset. Hardest rammet er stakkars Bessiemor , som måtte en tur til dyrlegen på torsdag ettermiddag for en sjekk . Ingen feber, tette analkjertler og litt tannstein, var det hele. Fikk sprøyte for kvalmen og tabeletter for diareen , som skulle taes i 3 dager.  Etter at vi kom hjem fra dyrlegen, kjørte jeg ut for og handle, Bessiemor skulle få ris og fiskeboller et par dager.

Fiskeboller og ris går ned på høykant , og formen stiger, er mer seg selv nå, og ikke minst har vi sovet rundt 3 netter på rad nå. Det har ikke vært en selvfølge de siste ukene med mageproblemer ?.

I morgen tidlig har vi time his dyrlegen for tømming av analkjertler , ta tannstein, klippe negler  og vaksine .  Håper dyrlegen finner ut av hva som feiler Bessiemor , for synes synd på gromjenra ❤️.

Syk Nikki

Natt til lørdag ble lille Nikki syk med magesyken, det ble et par turer ut i Hagen i løpet av natta og morgenkvisten. . Og med denne varmen vi har hatt , har ikke det hjulpet så mye heller. Lite vann drakk hun også som jeg så. De fikk være lite ute i denne varmen denne dagen.

Håpet at det ville bedre seg natt til søndag, men det ble et par turer ut i Hagen på natta da også. Når jeg vasket henne bak ene gangen , var der litt blid, så jeg begynte og bli litt bekymret og redd for henne. Typisk vår flaks at det skjer noe i helga. Jeg lot det bero , og i dag drakk hun godt med vann og var litt mer pigg.  Selv med magesyken så går halen likevel på vår lille maskot .

Egentlig skulle vi vært på utstilling på Orre i Stavanger i dag, men med Nikki syk og denne varmen , risikerte vi ingenting og holdt oss hjemme i denne varmen og det var likegodt ?

Prøvde med litt tørrfôr for og se om hun ville spise litt, nei, ville heller ga godbiten, den var bedre ?

Natt til mandag håpet jeg på litt mer søvn, men det ble 3 turer ut i Hagen denne natta også.  Og skulle selvfølgelig jobbe dag, men det gikk greit .  Etter at vi kom hjem i går var hun bare 1 gang på do, og det var mer fast enn hva det har vært de siste dagene.

Prøvde litt mat i går kveld og det gikk unna, ellers har hun romstert i lekekassen sin og vært mer seg selv.

I natt håpet jeg på litt mer søvn og i natt sov alle rundt uten noen turer ut i Hagen , og det gjorde godt.  Det ble tidlig morgentur i denne varmen. Matmor  hadde fri og hadde noen ærend. Gav henne frokost i dag og det gikk ned på høykant og hun har spist godt i kveld også og er fin i magen heldigvis ?

Det er ikke så lett når de firbente er syke, de kan ikke akkurat si hvor de har vondt eller ei ?.

 

Dyrlegebesøk på en søndag

 

Etter og ha stått opp gry tidlig i går natt for og kjøre til Bergen, hadde vi håpet på og få sove lenge i dag og kun slappe av. Var ute med Zara kl.06.00, så var det tilbake til senga. Våknet kl.09.00 om at Bessie ikke så ut til og ha det som hun pleier. Tok hun opp og da skalv hun og var ikke seg selv. Gav husbonden beskjed når han var ferdig på badet om at der var et eller annet med Bessie som det ikke pleier. Lette fram akutt nummeret til dyrlegen i helga, kom til Sveio der vi var med Bella når hun ble skambitt av rottweileren for et par år siden. Hun jeg snakket med sa at prøv og få i henne vann og mat først, og hvis ikke det ble noe bedre, ta kontakt igjen så kan dere komme ut.  Ringte tilbake og vi avtalte 11.15 i Sveioåsen. Etter løpetid er jeg livredd livmorbetennelse og frykter det verste, nå var det et par måneder siden Bessie var ferdig, men følte meg ikke helt trygg for det.

 

Dyrlegen lyttet på henne og kikket på henne, øm i buken, målte feberen. Og kom fram til at hun skulle tømme analkjertlene for og se om det var det som plaget vår lille godklump. Ut kom der en del «guff», så visst ut som Bessie nøt det, for hun holdt halen oppe slik at dyrlegen kom lettere til. Etter det satt husbonden Bessie ned på gulvet, og da var Bessie ferdig og ville hjem, halen var oppe av og til, men virket mye roligere. Takk og pris for det.

Siden hun sannsynligvis ikke har sovet noe godt i natt, har hun sovet etter at vi kom hjem, pustet litt tungt innimellom, spist 1 skive med leverpostei, men ikke drukket enda. I kveld ville hun ut og gå tur sammen med Bella og husbonden, og skalv skikkelig når hun kom inn og var helst verre enn i dagmorges. Da sendte jeg en melding til dyrlegen om hvordan ståa var. Siden hun sikkert ikke hadde sovet så mye i natt, var hun sikkert sliten og trøtt, vann ville hun drikke når hun følte for det. Og ellers ingen grunn til bekymring. Men send melding eller ring hvis det er noe.

Roet seg etter at jeg hadde få tørket henne godt og fått litt kos, ville prøve med noen mat kuler, men nei. Kom på at vi har en boks med AD i kjøleskapet som var åpnet, fant litt av det. Det spiste hun, fant noen kuler og hadde litt AD på, og det gikk ned på høykant. Så nå har hun endelig fått litt mat i seg. Så håper jeg og krysser det jeg har at hun er så og si helt frisk igjen i morgen eller tirsdag.